Koeman: 'Hebben gezien waar Ajax' problemen liggen'

Reacties

In de aanloop naar de Klassieker van zondagmiddag 14.30 liet Feyenoord-trainer Ronald Koeman weten dat hij weet waar de achilleshiel van Ajax ligt. Bij een zege op de Amsterdammers verkleint Feyenoord het gat met de koppositie naar zes punten.

Koeman: 'Hebben gezien waar Ajax' problemen liggen'

'We hebben gezien waar hun problemen liggen. Dat neem je mee en is je strijdplan voor de wedstrijd van zondag', aldus Koeman, die natuurlijk ook heeft gezien dat Ajax in de Europa League twee keer totaal van slag raakte door het pressingspel van Red Bull Salzburg en daardoor over twee duels met 6-1 verloor. Of Feyenoord de Amsterdammers op dezelfde wijze gaat aanpakken, liet Koeman in het midden.

'Natuurlijk is dit een speciale wedstrijd. We kunnen de supporters heel blij maken door van Ajax te winnen. We willen bovenin mee blijven doen. Dus hebben we een goed resultaat nodig', vervolgde Koeman.

Volgens de trainer is de conclusie dat Feyenoord in de slotfase van wedstrijden veel punten laat liggen, zoals vorige week tegen FC Twente (2-2), terecht, maar is er geen sprake van een patroon. 'Je moet bekijken waarom je niet wint en dat gebeurt meestal door voetballende redenen. Tegen Go Ahead Eagles kregen we bijvoorbeeld de gelijkmaker tegen doordat de muur niet goed stond.'

Lachwekkend
De kritiek die inspanningsfysioloog Raymond Verheijen deze week uitte op de trainingsmethoden van Feyenoord, is volgens Koeman lachwekkend. 'Het is complete onzin. Binnen Feyenoord werken we volgens de methode van Verheijen en we hebben dit hele seizoen maar een paar keer vaker getraind dan die methode voorschrijft. Al mijn spelers zijn fit, dus ik kan hier niets mee.' Volgens Koeman is het Verheijen puur om de aandacht te doen. 'Hij heeft weer even een podium gehad. Daar geniet hij van.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.