Koeman doet beroep op matchwinner Barkley: 'Willen hem graag houden'

Reacties

Ronald Koeman was vrijdagavond na de 1-0 zege van Everton op Watford blij met zijn ploeg, maar de aandacht van de manager ging vooral uit naar de veelbesproken Ross Barkley. Uitgerekend de 23-jarige middenvelder tekende voor de enige treffer op Goodison Park.

Koeman doet beroep op matchwinner Barkley: 'Willen hem graag houden'

Koeman sprak afgelopen donderdag nog zijn onvrede uit over Barkley, die nog steeds niet weet of hij zijn tot 2018 lopende contract bij Everton wil verlengen. De coach dreigt de international van Engeland te verkopen als hij niet voor komend weekend een nieuw contract tekent bij de club. Barkley antwoordde in stijl op de dreigende teksten van Koeman door tegen Watford na 56 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

'Zijn goal was precies wat we nodig hadden in de wedstrijd', erkende Koeman na afloop bij de BBC. 'We hopen ook van harte dat hij zijn handtekening zet onder een nieuw contract. Dat ligt niet in mijn handen, maar in die van Barkley. We hebben hem echt een goed contract aangeboden en we kunnen nu eenmaal niet wachten tot augustus.'

Barkley bezorgde Everton niet alleen een zege, maar ook een clubrecord. The Toffees haalden nog nooit meer punten op eigen veld en evenaarden bovendien het recordaantal thuiszeges in de Premier League in één seizoen (dertien). 'Daar ben ik heel erg trots op', zei Koeman. 'We hebben in mijn ogen een heel goed seizoen gedraaid door achter de grote zes clubs te eindigen. We moeten het in uitwedstrijden wel echt beter doen, maar dat is iets voor volgend seizoen.'

Everton sluit het seizoen op 21 mei af met een uitwedstrijd tegen Arsenal. De ploeg van Koeman eindigt sowieso op de zevende plek in de Premier League, want nummer acht West Bromwich Albion heeft zestien punten minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.