Veelbesproken Barkley helpt Koeman aan clubrecord

Reacties

Everton heeft ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen omgezet in een zege. De veelbesproken Ross Barkley was tegen Watford (1-0) de matchwinner voor de ploeg van Ronald Koeman.

Veelbesproken Barkley helpt Koeman aan clubrecord

Koeman had vooraf duidelijk gemaakt dat de eigen aanhang in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een zege verdiende als beloning voor de 'fantastische' steun. Een overwinning zou bovendien een evenaring zijn van het recordaantal thuiszeges in de Premier League in één seizoen (13) en een nieuw recordaantal punten op eigen veld.

Watford leek een ideale tegenstander om ook de kracht van Everton op Goodison Park te onderstrepen. The Hornets kwamen naar Liverpool met een beroerde reeks van vijf uitduels zonder punt en ook zonder doelpunt.

Maar in de eerste helft werden de toeschouwers op Goodison Park niet getrakteerd op veel spektakel. De dertiende thuiszege van het seizoen kreeg pas na bijna een uur gestalte. Nota bene Barkley brak de ban namens The Toffees.

De aanvallende middenvelder prikte de bal na een pass van Phil Jagielka achter doelman Heurelho Gomes. Bij Koeman kon er niet meer dan een minzaam lachje vanaf. Dat had ongetwijfeld te maken met de houding van Barkley, die tot ongenoegen van de manager nog steeds geen uitsluitsel heeft gegeven over de contractaanbieding. Koeman stelde hem daarom een ultimatum.

Watford, met Daryl Janmaat in de basis en Nordin Amrabat als invaller, was niet bij machte om met een antwoord te komen. Barkley werd zo de matchwinner in het weekend, waarin een antwoord van hem wordt verwacht en Koeman dankzij hem een clubhistorie schreef in de Premier League. De veelbesproken matchwinner kreeg een staande ovatie toen hij in de tachtigste minuut werd gewisseld, en een hand van Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.