Koeman blijft rouleren in strijd om tweede plaats

Reacties

Op weg naar een mogelijke topklassering met Feyenoord blijft trainer Ronald Koeman rouleren. Afgelopen zondag verloren Tonny Vilhena en Bruno Martins Indi hun basisplaats aan Ruud Vormer en Terence Kongolo.

Koeman blijft rouleren in strijd om tweede plaats

Een week eerder vond Jean-Paul Boetius zichzelf terug op de bank, toen Koeman besloot de speelwijze van Feyenoord zelfs helemaal aan te passen. 'Ik kijk per wedstrijd naar wat ik denk dat het elftal nodig heeft', zei Koeman na de 2-0 zege op SC Heerenveen tegen Voetbal International.

'Voor sommige jongens is dat wennen, misschien wel voor meer mensen in Nederland, maar in het buitenland gebeurt niet anders', legt Koeman uit. 'Spelers willen graag naar een grotere competitie en dan zullen ze vaker op de bank zitten en in aanraking komen met coaches die rouleren.'

De aanpak van Koeman leverde Feyenoord zes punten op uit de lastige duels met FC Groningen en SC Heerenveen (beide 2-0 zege). De trainer kan nog steeds geen beroep doen op de geschorste Graziano Pellè , maar de manier waarop Feyenoord zich manifesteert, als een elftal dat weinig kansen weggeeft, bevalt Koeman wel.

Vertrouwen
'Ik ben heel tevreden over hoe we het invullen', zegt de coach, die geen spijt heeft dat hij niet eerder is overgestapt op deze manier van werken. 'Dat is achteraf praten. Wij hebben spelers altijd heel veel vertrouwen gegeven, soms zelfs misschien een beetje te veel, maar die tijd is nu voorbij.'

'We hebben nog zes wedstrijden waarin we goede resultaten moeten boeken om in eerste instantie in de topvier te eindigen en het liefst als tweede', besluit de trainer van de Rotterdammers. Feyenoord bezet de vierde plaats. De achterstand op nummer twee FC Twente en nummer drie Vitesse bedraagt een punt, terwijl het gat met koploper Ajax acht punten is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.