Koeman passeert Martins Indi en Vilhena, Boëtius terug

Reacties

Ronald Koeman heeft zijn opstelling flink aangepast voor het thuisduel met SC Heerenveen. Bruno Martins Indi en Tonny Vilhena zitten op de bank, terwijl Jean-Paul Boëtius terugkeert in de basis.

Koeman passeert Martins Indi en Vilhena, Boëtius terug

In het gewonnen uitduel (0-2) met FC Groningen koos Koeman nog voor een formatie met vijf verdedigers, maar tegen Heerenveen grijpt hij terug naar zijn vertrouwde 4-3-3-systeem. Hierdoor keert linksbuiten Boëtius weer terug in de basisopstelling van de Rotterdammers.

De wijziging in het systeem kost international Martins Indi echter de kop. In het centrum van de defensie krijgt de ervaren Joris Mathijsen de voorkeur, terwijl Terence Kongolo de linksback is. Ook Vilhena is een slachtoffer van de aanpassingen van Koeman. Ruud Vormer neemt zijn plaats op het middenveld in.

Koeman voelde bij FOX Sports geen behoefte om uitgebreid op zijn keuzes in te gaan. 'Dit hoort bij het voetbal. We hebben een grote selectie en ik hoef niet alles uit te leggen.'

Opstellingen:
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vormer; Schaken, Te Vrede en Boëtius.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Kum, Kruiswijk, Marzo; Van den Berg, De Roon, Fazli; Ziyech, Finnbogason en Van La Parra.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.