KNVB ziet ticketaanvragen voor WK in Qatar halveren ten opzichte van 2014

Reacties

Het komende WK in Qatar is bij de Nederlandse fan nog niet zo in trek in vergelijking met de vorige keer dat Oranje actief was op een mondiaal eindtoernooi. Navraag van VI bij de KNVB leert dat er dit jaar de helft van de aanvragen zijn binnengekomen ten opzichte van 2014.

KNVB ziet ticketaanvragen voor WK in Qatar halveren ten opzichte van 2014
© Pro Shots

De KNVB meldt dat er per groepswedstrijd tot nu toe tussen de 2.000 en 3.000 aanvragen zijn gedaan door mensen met een Nederlandse nationaliteit, acht jaar geleden ging het nog om 4.000-5.000 aanvragen. De Nederlandse voetbalbond verwacht dat er voor het eindtoernooi in Qatar uiteindelijk tussen de 3.000 en 4.000 aanvragen binnenkomen voor de wedstrijden van het Nederlands elftal in de groepsfase.

Zo erg als in België is de situatie in Nederland niet. Het Nieuwsblad kwam onlangs met cijfers van de Belgische voetbalbond en daaruit bleek dat er slechts 600 aanvragen werden ingediend per groepswedstrijd van De Rode Duivels. 'Dat is echt… heel weinig en onvoorzien', reageerde de KBVB toen.

De Nederlandse bond heeft wel een verklaring voor het afgenomen animo in WK-tickets. 'De kosten van reis en verblijf spelen zeker mee. Hoewel deze prijzen momenteel dalen, zijn deze nog steeds fors.' Ook wijst de KNVB op de ongunstige periode: het WK vindt niet in de zomervakantie, maar in de wintermaanden plaats.

De groepswedstrijden van Oranje in Qatar


Ma 21 nov. 2022

Vr 25 nov. 2022

Di 29 nov. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.