KNVB wijst toparbiter Kuipers aan voor Klassieker

Reacties

De KNVB heeft arbiter Björn Kuipers aangewezen als leidsman bij de beladen Klassieker Feyenoord-Ajax van zondag 14.30 uur. Daarmee geeft de voetbalbond het belang van de topper aan.

KNVB wijst toparbiter Kuipers aan voor Klassieker

Vanwege de perikelen rond Feyenoord heeft de kraker tegen de aartsrivaal immers een extra dimensie gekregen, zoals ook trainer Ronald Koeman zich al liet ontvallen. Zondag meenden de Rotterdammers op bezoek bij FC Twente bestolen te zijn. Arbiter Serdar Gözübüyük keurde in de slotminuut een goal van Cuco Martina goed, terwijl Feyenoord appelleerde voor hinderlijk buitenspel van Luc Castaignos. Overigens gaf de KNVB de scheidsrechter van dienst later gelijk bij het goedkeuren van de treffer.

Ook eerder in het duel had Feyenoord reden tot klagen. Een overtreding van Nick Marsman op Lex Immers werd niet met een rode kaart en een strafschop bestraft. Die beslissing was wél fout, aldus Gözübüyük. Na het uitduel met NAC (1-1) beklaagde Feyenoord zich ook al over de arbitrage.

De ophef rond Feyenoord is voor de KNVB aanleiding om Kuipers naar Rotterdam te sturen als de koploper op bezoek komt. De ervaren leidsman, die na het seizoen ook aanwezig zal zijn op het WK in Brazilië, staat binnen het Nederlandse arbitragekorps het hoogst aangeschreven.

Vorig seizoen floot Kuipers nog de Europa League-finale tussen Chelsea en Benfica in Amsterdam, de finale van de Confederations Cup tussen Brazilië en Spanje en enkele Champions League-krakers. Deze jaargang had hij ook de leiding bij Ajax-PSV.

Eerder dit seizoen was Kuipers overigens ook al scheidsrechter bij Ajax-Feyenoord (2-1). Destijds waren de Feyenoord-spelers het niet eens met de penalty die hij gaf, waaruit Kolbeinn Sigthórsson de 1-1 binnenschoot. Ruud Vormer was toen op ongelukkige wijze de boosdoener door Viktor Fischer naar de grond te werken. Het zal voor Kuipers de derde Klassieker worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.