KNVB steunt Infantino bij FIFA-verkiezing

Reacties

Gianni Infantino krijgt ook de steun van de KNVB in zijn jacht op het FIFA-voorzitterschap. Eerder al schaarde de UEFA zich achter de 45-jarige Zwitser.

KNVB steunt Infantino bij FIFA-verkiezing

Maar de KNVB zou niet per se de keuze van de UEFA volgen. Maandag werden in Zeist de programma's van de vijf kandidaten bekeken, waarna het bondsbestuur besloot wie op 26 februari de Nederlandse steun verdient. Dat wordt dus Infantino, die jarenlang de rechterhand was van UEFA-voorzitter Michel Platini.

De Fransman was ook in de race om Sepp Blatter op te volgen als FIFA-voorzitter, maar door een schorsing moest hij zich terugtrekken. Naast Infantino zijn Jérôme Champagne, Prins Ali Al Hussein, Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa en Tokyo Sexwale in de race voor het voorzitterschap van de FIFA.

In de ogen van de KNVB is een hervorming van de FIFA noodzakelijk om een eerlijke, moderne en transparante wereldvoetbalbond te krijgen. De plannen van KNVB-directeur Michael van Praag in zijn campagne voor het FIFA-presidentschap in 2015 vormden daardoor de basis voor de besluitvorming.

Unaniem
KNVB-voorzitter Michael van Praag denkt dat Infantino het uitstekend zou doen als voorzitter van de FIFA. 'Gianni is een zeer goede kandidaat. Het gaat ons om die hervormingen. In combinatie met de ervaring die ik binnen de UEFA heb met hem als no-nonsense voorvechter van openheid, maakt hem dat tot onze voorkeurskandidaat. Ik ken hem als secretaris-generaal van de UEFA, werk al zeven jaar met hem samen. Een jurist, een zeer integer persoon. Hij luistert, staat open voor nieuwe ideeën en is bereid om naar nieuwe dingen te kijken. Ik ben blij met de keuze van het bondsbestuur en denk dat hij een heel goede president kan zijn. Met zijn programma komt hij ook heel dicht bij dat van mij van vorig jaar. Bovendien is hij een heel benaderbaar persoon.'

Infantino sprak direct zijn dank uit aan Van Praag en de KNVB.

Ben je geïnteresseerd in de FIFA en de klopjacht die de FBI het voorbije jaar ontketende. Lees dan Eindspel .
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.