KNVB hakt maandag knoop door over FIFA-kandidaat

Reacties

De KNVB neemt maandag het besluit welke kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap de steun uit Nederland krijgt. De plannen van gewezen kandidaat Michael van Praag dienen daarbij als fundament.

KNVB hakt maandag knoop door over FIFA-kandidaat

De UEFA heeft zich geschaard achter Gianni Infantino nadat de eerste keuze Michel Platini zich na zijn schorsing terug moest trekken als kandidaat. De 45-jarige Zwitser was jaren lang de rechterhand van de Franse oud-international.

Maar de KNVB volgt niet per se de keuze van de Europese voetbalbond. Maandag worden in Zeist de programma's van de vijf kandidaten bekeken, waarna het bondsbestuur besluit wie op 26 februari de Nederlandse steun verdient.

In de ogen van de KNVB is een hervorming van de FIFA noodzakelijk om een eerlijke, moderne en transparante wereldvoetbalbond te krijgen. De plannen van KNVB-directeur Michael van Praag in zijn campagne voor het FIFA-presidentschap in 2015 vormen de basis voor de besluitvorming.

Naast Infantino zijn Jérôme Champagne, Prins Ali Al Hussein, Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa en Tokyo Sexwale in de race voor het voorzitterschap van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.