KNVB schrapt rode kaart Roda JC-spits Juric

Reacties

Roda JC Kerkrade kan tijdens de competitiehervatting, op zaterdag 21 november tegen PEC Zwolle, gewoon beschikken over Tomi Juric. De KNVB heeft de rode kaart die de Australische spits vrijdag kreeg tegen ADO Den Haag geseponeerd.

KNVB schrapt rode kaart Roda JC-spits Juric

Juric moest in het thuisduel met de Hagenaren (1-1) na 63 minuten van het veld omdat hij Aaron Meijers zou hebben geslagen. De ADO-back was daar na het gelijkspel in Limburg ook vast van overtuigd, maar scheidsrechter Eric Braamhaar erkende dat hij het zelf niet had gezien. De arbiter handelde op advies van de vierde official, die een trappende beweging zag.

Roda-trainer Darije Kalezic kondigde daarom al aan te gaan bellen met Feyenoord om jurist Joris van Benthem te lenen. Die hielp namens de Rotterdammers Rick Karsdorp, Eljero Elia en Michiel Kramer in eerdere tuchtzaken aan vrijspraak. Zo'n vaart zal het dus niet lopen, aangezien de KNVB nu eigenhandig heeft besloten af te zien van een schorsing.

Roda kan op 21 november bij de hervatting van de competitie dus gewoon weer een beroep doen op Juric in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De 24-jarige spits scoorde dit seizoen al vier keer voor de nummer dertien van de Eredivisie en is mede daardoor ook opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels van Australië met Kirgizië en Bangladesh.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.