KNVB schorst Labyad voor vier wedstrijden

Reacties

Zakaria Labyad heeft de schikking van de aanklager betaald voetbal van de KNVB geaccepteerd en is daarmee voor vier duels geschorst. De aanvaller van Vitesse was in staat van beschuldiging gesteld voor het schoppen van SC Heerenveen-spits Mark Uth in de finale van de play-offs om een Europa League-ticket.

KNVB schorst Labyad voor vier wedstrijden

Labyad begint met het accepteren van het voorstel het nieuwe seizoen dus op de tribunes.

Toen de aanvaller van Vitesse de overtreding beging, was de stand nog 1-2 in het voordeel van de Friezen. Die zouden daarmee zijn geplaatst voor Europees voetbal, na de 2-2 op eigen veld.

Arbiter Bas Nijhuis bestrafte de actie van Labyad niet en liet zelfs doorspelen. Door het ingestelde onderzoek en het daaruitvolgende schikkingsvoorstel, lijkt Nijhuis dus te hebben aangegeven de overtreding niet te hebben waargenomen. Dat is weer in strijd met wat Labyad na afloop verklaarde. 'De scheidsrechter zei dat hij me rood had kunnen geven...', aldus de Vitessenaar, die erbij vermeldde dat er van opzet geen sprake was.

Doordat Vitesse, mede dankzij een goal van Labyad, uiteindelijk met 5-2 won, gaan de Arnhemmers volgend seizoen Europa in. De kans dat Labyad daarbij is, is nihil. Hij werd gehuurd van Sporting Lissabon, maar lijkt voor een transfer naar een andere club te staan. In Portugal beschikt hij nog over een verbintenis tot medio 2017. Een eventuele schorsing zou hij in principe meenemen naar een andere competitie.

Beoordeel hieronder zelf de overtreding van Labyad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.