KNVB matst Pellè met voorwaardelijke schorsing en boete

Reacties

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Graziano Pellè een schikkingsvoorstel gedaan van één wedstrijd voorwaardelijke schorsing en een boete van vijfduizend euro. Bij de spits van Feyenoord sloegen zondag na het gelijkspel tegen FC Twente (2-2) alle stoppen door, waarna hij in de spelerstunnel een cameralicht en een decorstuk aan flarden trapte.

KNVB matst Pellè met voorwaardelijke schorsing en boete

In het voorstel wordt waarschijnlijk niet meegewogen dat Pellè nog een voorwaardelijke schorsing van een duel heeft open staan naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Heracles Almelo eerder dit seizoen. De topscorer van Feyenoord werd na zijn kopstootje richting Mike te Wierik voor een duel geschorst, plus een wedstrijd voorwaardelijk. De aanklager vindt dat sportief gedrag bij teleurstelling past bij een voorbeeldfunctie.

De schorsing van Pellè zou uniek zijn geweest, want nooit eerder werd in Nederland een speler geschorst puur en alleen vanwege een woedeaanval in de catacomben. Bij de schorsing die ex-PSV'er Erik Pieters vorig seizoen kreeg werd het feit dat hij in de spelerstunnel in ruit insloeg wel meegewogen in de strafmaat, maar de rode kaart die hij kort daarvoor had gekregen was leidend. Hij moest uiteindelijk drie duels missen.

Indien Pellè akkoord gaat met het voorstel heeft dat geen consequenties voor het thuisduel met koploper Ajax van zondag (14.30 uur). Het ligt in de lijn der verwachting dat Pellè het voorstel zal accepteren. Zo niet, dan wordt de zaak donderdag bij de tuchtcommissie behandeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.