KNVB maakt tweede oefenpartner Oranje richting EK bekend

Reacties

Schotland is in maart de tweede oefenpartner van het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB maandag bekendgemaakt. Eerder liet bondscoach Ronald Koeman al weten dat Oranje in aanloop naar het EK tegen gastland Duitsland zal oefenen.

KNVB maakt tweede oefenpartner Oranje richting EK bekend
© Pro Shots

Nederland zal op vrijdag 22 maart thuis spelen tegen Schotland. In welk stadion wordt later bekend. Op dinsdag 26 maart is Duitsland vervolgens de tegenstander in Frankfurt. In juni staan ook nog twee vriendschappelijke duels op de planning, de tegenstanders daarvan zijn nog niet bekend.

De interlandperiode in maart is voor Koeman een belangrijk moment richting het EK van komende zomer. De oefenduels met Duitsland en Schotland fungeren als voorbereiding op de Europese eindronde, voordat het de selectie van het Nederlands elftal in de zomer bijeen komt richting het toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koeman liet na de laatste EK-kwalificatieduels in november weten dat Oranje behalve Duitsland nog een sterke tegenstander zocht. Dat is Schotland geworden. De ploeg van bondscoach Steve Clarke maakte in de kwalificatiereeks indruk door Spanje verslaan en bleef het Noorwegen van Erling Haaland voor.

Schotland is op het EK van komende zomer een van de tegenstanders van gastland Duitsland. Oranje werd tijdens de loting onlangs gekoppeld aan Frankrijk en Oostenrijk. De derde tegenstander wordt in maart bekend als de play-offs om de laatste drie tickets voor het EK worden afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.