KNVB draagt Amsterdam formeel voor als speelstad EK 2020

De KNVB gaat de komende maanden in samenspraak met de gemeente Amsterdam en de Amsterdam Arena bekijken of het mogelijk is een van de dertien gastheren van het EK 2020 te worden. Dat heeft de voetbalbond woensdag bevestigd.

KNVB draagt Amsterdam formeel voor als speelstad EK 2020

Al langer was bekend dat Amsterdam de aangewezen stad namens Nederland zou zijn om mee te dingen naar een deel van de organisatie. De formele bekrachtiging uit Zeist is daarom geen verrassing.

Het EK van 2020 zal voor het eerst in dertien verschillende steden afgewerkt worden. De bevestiging van de KNVB is gezien de deadline voor het kenbaar maken van de interesse, 12 september (morgen), logisch.

Een definitief bid moet vervolgens uiterlijk 25 april 2014 worden ingediend. Dat Rotterdam onlangs al mogelijke speelstad afviel voor de KNVB heeft te maken met de uitgebleven uitbreiding of vernieuwing van De Kuip.

'Omdat nog niet alle voorwaarden voor deelname geheel duidelijk zijn, houden bond, stad en stadion nog een slag om de arm voor wat betreft het uitbrengen van een definitief bid', zo stelt de bond dat het afwerken van EK-wedstrijden in de hoofdstad nog allesbehalve een feit is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen