KNVB praat met Rotterdam en Amsterdam over EK 2020

De KNVB maakte dinsdag na de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) bekend een speelstad te willen leveren voor het EK van 2020. Dat Europese kampioenschap zal voor het eerst door heel Europa, in dertien landen, afgewerkt worden.

KNVB praat met Rotterdam en Amsterdam over EK 2020

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen zal in conclaaf gaan met de gemeenten Rotterdam en Amsterdam, alsmede de stadiondirecties van de Amsterdam Arena en De Kuip. Die twee speelsteden komen in aanmerking om als gastheer voor het EK 2020 te dienen.

Halverwege september zal blijken of de KNVB door zal zetten om de Amsterdam Arena of de (nieuwe) Kuip als een van de speelstadions op de agenda te krijgen. Nederland mag zich met maar één stadion kandidaat stellen.

Het EK 2020 is niet het enige toernooi waarvan Nederland (deels) de organisatie op zich wil nemen. De KNVB doet ook een gooi naar het EK Voetbal voor vrouwen in 2017.

Azië-tripOverigens gaf Van Oostveen dinsdag aan dat de KNVB met de huidige trip van het Nederlands elftal naar Indonesië en China een gelijksoortig bedrag opstrijkt als in 2011, toen een lucratieve trip naar Uruguay op de agenda stond. Hoewel Van Oostveen het niet wilde bevestigen, werd er destijds ongeveer anderhalf miljoen euro naar Zeist overgemaakt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen