Duurzame Feyenoord-Kuip moet verrijzen op Varkenoord

Feyenoord moet het meest duurzame stadion van Europa krijgen. Stadion Feijenoord, Sportclub Feyenoord en de profclub hebben dat woensdag aan de sportcommissie van de gemeenteraad bekendgemaakt.

Duurzame Feyenoord-Kuip moet verrijzen op Varkenoord

In totaal moet het stadion zo'n 313 miljoen euro gaan kosten. Liefst 63 duizend supporters kunnen worden ondergebracht in het nieuwe stadion, dat tevens een schuifdak krijgt. Ook zullen er commerciële en maatschappelijke activiteiten worden gehouden - en een planning van 28 wedstrijden per jaar - om financieel rond te komen.

Wat er met het huidige Feyenoord-stadion, De Kuip, gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Een onafhankelijk bureau onderzoekt eerst de renovatieplannen en de financiële steun van de gemeente moet door de Europese commissie worden goedgekeurd.

Het is de bedoeling dat het nieuwe stadion van de Rotterdammers op het huidige trainingscomplex, Varkenoord, komt te staan. Als dat daadwerkelijk doorgaat, zal in 2016 aan de bouw worden begonnen. Twee jaar later zal het dan worden opgeleverd. Zowel Feyenoord als het stadion wil meer mensen trekken door middel van het openbaar vervoer. Waar nu zeventig procent met de auto komt en dertig procent de fiets of het ov pakt, moet dat in 2018 andersom zijn. Alle plannen staan op de website hetnieuwestadion.nl


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen