Feyenoord 23 thuisduels op rij ongeslagen in De Kuip

In de aanloop naar de 27ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Feyenoord en FC Utrecht tegenover elkaar in De Kuip.

Feyenoord 23 thuisduels op rij ongeslagen in De Kuip

FEYENOORD - FC UTRECHT

Feyenoord verloor voor het laatst in de eigen Kuip op 5 november 2011 (van NEC met 0-1). Inmiddels zijn de Rotterdammers al 23 wedstrijden ongeslagen op eigen grond.

FC Utrecht verloor zijn laatste twee uitduels (PSV 2-1 en Vitesse 2-0).

Graziano Pellè maakte dit seizoen twintig competitietreffers. Dat is één meer dan hij de afgelopen vijf seizoenen bij elkaar maakte, toen in dienst van AZ (negentien).

FC Utrecht maakte samen met Willem II de minste treffers in het eerste kwartier van de wedstrijd (twee).

Feyenoord verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd waarbij de ploeg de score opende (W14, G2). Graziano Pellè opende dit seizoen al acht keer de score in een wedstrijd.

FC Utrecht scoort uit meer dan thuis in de Eredivisie (21 om 18).

Van de 42 bezoekjes van FC Utrecht aan De Kuip kwam het slechts drie keer thuis met een zege. Twaalf keer speelde het gelijke en 27 keer wonnen de Rotterdammers.

Bij FC Utrecht werden zeven goals gemaakt door invallers dit seizoen bij tegenstander Feyenoord opvallend genoeg nog geen één.

Indien Joris Mathijsen speelt, dan is het de tweehonderdste wedstrijd van de Feyenoord-verdediger in de Eredivisie.

Uit de laatste tien Eredivisieduels haalde Feyenoord de meeste punten van alle clubs (10-22). FC Utrecht staat derde op die lijst (10-19).

De laatste keer dat FC Utrecht een uitduel met Feyenoord won was op 19 september 2004 (0-3). De zeven ontmoetingen daarna in De Kuip werden niet meer gewonnen door de Utrechters. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Felix Aerts, Jasper Steppé & Willem van Beeren
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's