Knuffelende bekerwinnaars van Antwerp bezorgen Pro League kopzorgen

Reacties

Antwerp won zaterdag ten koste van Club Brugge de Croky Cup en dat werd uitbundig gevierd. Iets té uitbundig, zo menen de critici. De Pro League is in verlegenheid gebracht door de knuffelende Antwerp-spelers en werkt voor de start van het nieuwe seizoen aan een uitgebreider coronaprotocol.

Knuffelende bekerwinnaars van Antwerp bezorgen Pro League kopzorgen
© Pro Shots

De nieuwe competitie in België begint aankomend weekend, terwijl de coronazorgen bij onze zuiderburen nog allesbehalve verdwenen zijn. Sterker: in de provincie Antwerpen werd er een verbod op contactsporten ingevoerd. Door dat contactverbod dreigen er problemen te ontstaan voor de start van het nieuwe seizoen. Competitieorganisator Pro League hoopt dat er wordt meegedacht door evaluatiecel Celeval.

De spelers van Antwerp versterkten de hoop van de Pro League afgelopen zaterdag niet. Na het winnen van de Belgische beker vlogen de spelers elkaar om de nek en deelden zij zwetende kussen uit. De selectie was allesbehalve bezig met de regels die in het protocol staan en dat zorgde voor kritiek, onder meer van de Belgische viroloog Marc Van Ranst.

De Pro League doet er alles aan om de lichten voor komend weekend op groen te krijgen in de provincie Antwerpen en verbood voor de promotiewedstrijd Oud-Heverlee Leuven - Beerschot al het gezamenlijk juichen. Dit zal ook in de competitie niet toegestaan zijn, meldt Het Nieuwsblad. Onduidelijk is wat er precies zal gebeuren als dit wél gebeurt.

De competitieorganisator wil later deze week duidelijkheid geven over wanneer (lees: bij hoeveel coronagevallen) een wedstrijd kan worden uitgesteld. Ook moet er dan meer bekend worden over wat er gebeurt als een vroegtijdige stopzetting van de Pro League opnieuw noodzakelijk blijkt. Een akkoord daarover nadert: wanneer vijftig procent of meer van de competitie al is afgewerkt, dan zou het klassement bij de stopzetting ook de definitieve eindstand worden. Als die regel er vorig seizoen al was geweest, dan was Waasland-Beveren gedegradeerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.