Klopp zegt sorry: 'Geen probleem om iemand hand te geven'

Reacties

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft zijn excuses aangeboden aan West Bromwich Albion-trainer Tony Pulis. De Duitser had na het duel tussen beide ploegen op Anfield van zondag (2-2) de hand van zijn collega niet geschud en daar was veel om te doen.

Klopp zegt sorry: 'Geen probleem om iemand hand te geven'

'Ik heb er helemaal geen problemen mee om iemand de hand te schudden na afloop van een wedstrijd, ook niet bij een tegenvallend resultaat', zei Klopp vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. 'En ik heb er ook geen problemen mee om achteraf sorry te zeggen tegen iemand en eventuele problemen uit te praten. Ik heb veel respect voor Tony en het werk dat hij verricht. Maar omdat wij op het nippertje een punt pakten, in een moeilijke wedstrijd, was het voor mij lastig om mijn emoties uit te schakelen. Ik wilde gewoon graag naar mijn spelers toe om het behaalde punt met hen te vieren', aldus de Duitser, die zich na afloop negatief uitliet over de speelwijze van West Brom, dat in zijn ogen voornamelijk de lange bal hanteerde.

Zondag (14.30 uur) gaat Liverpool op bezoek bij het verrassend goed presterende Watford. 'Maar ik verbaas me er niet over dat zij het goed doen', liet Klopp, die het ook komend weekend nog zonder de geblesseerde James Milner moet doen, zich uit over de promovendus. De club van de Nederlanders Nathan Aké en Steven Berghuis staat momenteel zevende in de Premier League. 'Met een goed systeem en goede spelers kan je ver komen. En als mensen geen verwachtingen hebben, kan dat tot verbazing leiden. Kijk maar naar Leicester City...', refereerde hij aan de Premier League-sensatie. Leicester is immers eerste.

Ook kon Klopp niet ontkomen aan vragen over het ontslag van José Mourinho als manager van Chelsea. Al zat hij daar niet echt op te wachten. 'Het zat daar niet goed. Maar wat er precies aan de hand was, interesseert me niet', zei hij. 'Ik wens hem veel succes in de toekomst en adviseer hem om een tijdje rustig aan te doen. Jaren achter elkaar op dit niveau werken, is zwaar. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het dan fijn is om een tijdje niets te hoeven doen. Maar het leven gaat door, dit weekend wordt er gewoon weer gevoetbald.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.