Origi beloont onsecuur Liverpool voor volhardendheid

Liverpool heeft zich in het eigen Anfield Stadium teruggeknokt van een achterstand. The Reds speelden gelijk (2-2) tegen West Bromwich Albion, door een late goal van invaller Divock Origi.

De kreten 'tegen de verhoudingen in' en 'verdiend' zullen vaak vallen in de nabeschouwingen van de wedstrijd tussen Liverpool en West Brom, want de thuisploeg was heer en meester, maar stevende af op een nederlaag. Alleen de kansenverhouding in de eerste helft (dertien schoten van Liverpool tegen twee van de bezoekers) zei al veel over het wedstrijdbeeld.

En toch stond er na 45 minuten een gelijke stand op het scorebord. Jordan Henderson was verantwoordelijk voor het ene schot van The Reds dat doel trof, door in de 21ste minuut van dichtbij binnen te schieten, maar die treffer deed Craig Dawson na een half uur teniet. De centrale verdediger schoot de 1-1 op het scorebord en profiteerde daarmee van misgrijpen van Simon Mignolet, die geen vat kreeg op een hoekschop vanaf de rechterkant.

Olsson
Ook het tweede schot van West Bromwich Albion ging over de doellijn achter Mignolet binnen, maar de goal van Jonas Olsson werd afgekeurd omdat de verdediger zich op het moment dat de bal naar hem toekwam in buitenspelpositie bevond. Toch kreeg diezelfde ex-NEC'er nog een rechtmatig doelpunt op zijn naam, toen hij in de 73ste minuut een hoekschop van Chris Bunt - opnieuw vanaf de rechterkant - verlengde en de bal in de linkerhoek verdween.

Het scala aan schoten op doel bezorgde een volhardend Liverpool in extremis nog een punt. Invaller Origi baande zich een weg langs wat verdedigers, ging nog onderuit maar stond razendsnel weer op en probeerde het van afstand. Het schot van de Belg werd onderweg nog aangeraakt, waardoor doelman Boaz Myhill kansloos was en de 2-2 toe moest staan.

Met zijn goal in de zesde minuut van de blessuretijd bezorgde Origi, in de 79ste minuut ingevallen voor de met een ernstig aanziende knieblessure uitgevallen Dejan Lovren, zijn ploeg een punt en daarmee komt Liverpool op 24 punten. The Baggies hebben ook na zestien speelronden in de Premier League vier punten achterstand op de ploeg van manager Jürgen Klopp en bezet de dertiende plaats.