Klopp: 'We hebben karakter getoond op bevroren bodem'

Reacties

Jürgen Klopp looft de teamgeest die Liverpool toonde op bezoek bij FC Sion (0-0). In moeilijke omstandigheden verzekerden de Engelsen zich van groepswinst in Poule B van de Europa League.

Klopp: 'We hebben karakter getoond op bevroren bodem'

'Het was niet onze beste wedstrijd', erkende Klopp direct na afloop. 'Een bevroren ondergrond is normaal ook geschikter voor andere sporten. We zagen het veld en wisten wat de risico's waren, maar dat moet je negeren als manager.' Sion had aan een punt genoeg om nummer drie Rubin Kazan hoe dan ook onder zich te houden en Liverpool was bij een gelijkspel zeker van de groepswinst.

De Duitser was tevreden over de manier waarop zijn team overeind bleef op de Zwitserse piste. 'De spelers moesten karakter tonen en dat deden ze. Van makkelijke wedstrijden leer je niets, maar dit was voor het eerst dat we bij elkaar waren in een moeilijke situatie.' Klopp nam begin oktober het stokje over van de ontslagen Brendan Rodgers.

Mede dankzij de vierde remise bleven The Reds ongeslagen in Groep B. Jordan Henderson speelde donderdagavond zijn eerste Europa League-wedstrijd van het seizoen. De middenvelder moest lang toekijken met een gebroken middenvoetsbeentje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.