Klinsmann: 'Wij willen tot beste vijftien landen behoren'

Reacties

Waar Oranje het oefenduel met de Verenigde Staten gebruikt ter voorbereiding op de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland, draait het bij bondscoach Jürgen Klinsmann vooral om de ontwikkeling van zijn ploeg en het doel dat daar aan vast hangt.

Klinsmann: 'Wij willen tot beste vijftien landen behoren'

'Respect is er zeker, maar we zijn niet bang en willen Nederland serieus partij kunnen bieden. Dat moet ook, want we willen uiteindelijk tot de beste vijftien landen ter wereld behoren', zegt Klinsmann tegenover FOX Sports.

'Hopelijk kunnen we een goed resultaat tegen een sterke tegenstander neerzetten. Ze zijn derde geworden op het WK en hebben een geweldig toernooi gespeeld in Brazilië. Wij willen stappen maken en dan is het fantastisch om tegen dit Oranje te spelen. Maar het gat met de top wordt steeds kleiner', aldus de Dutise oefenmeester.

Berghuis
In de Amsterdam Arena kan Klinsmann beschikken over AZ-aanvaller Aron Jóhannsson, die de nodige bekende gezichten tegen zal komen. Een van hen is wellicht Steven Berghuis, zijn aanvalspartner in Alkmaar. Als het aan de spits van Amerika ligt speelt Berhuis. 'Een geweldige speler. Als ik bondscoach was zou ik hem opstellen', aldus Jóhannsson. Berghuis is een van de spelers in de selectie van Guus Hiddink die mogelijk zijn debuut gaat maken in Oranje.

De 24-jarige aanvaller van de VS kijkt uit naar de ontmoeting in Amsterdam, maar is vooral benieuwd hoe zijn ploeg zich gaat manifesteren. 'Voor veel spelers in onze selectie is het een grote wedstrijd waarin ze zichzelf willen laten gelden. De Gold Cup komt er aan en tijdens de wedstrijden tegen Nederland en Duitsland kun je laten zien wat je in huis hebt en zo de trainer laten zien dat je bij de selectie hoort', aldus Jóhannsson

Oranje neemt het vrijdagavond op tegen de ploeg van Klinsmann en speelt volgende week vrijdag de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Voor de Amerikaanse selectie wacht op woensdag 10 juni de volgende uitdaging. De VS neemt het in Köln op tegen regerend wereldkampioen Duitsland, het land waarmee Klinsmann in het verleden zo succesvol was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.