Kleine overwinning voor Ajax in oefenduel met Achilles

Ajax heeft een minimale overwinning (2-1) geboekt in een oefenwedstrijd tegen Achilles'29 in een tropisch De Lutte.

Ajax-trainer Frank de Boer (foto) trad tegen Achilles aan met veel reservespelers, aangezien later op de dag (14.30) nog een oefenduel met Real Sociedad volgt. Dankzij een mooie steekpass van Lucas Andersen kon Lesly de Sa Ajax al vroeg op voorsprong zetten tegen de Jupiler League-club, maar daarna stokte de productie.

Tobias Sana verdubbelde in de 72ste minuut nog wel de voorsprong, maar door een fout van Niklas Moisander kon Thijs Hendriks twee minuten later de eindstand op 2-1 bepalen.

Slordig
'Je zag aan de jongens die tegen Achilles speelden, dat we deze week zwaar hebben getraind', reageerde Moisander op de moeizame zege op de clubsite. 'Misschien dat daaruit ook de slordigheid voortkwam. We moeten vooral zuiniger zijn in balbezit.'

Moisander had wel lovende woorden over voor Andersen, die bij beide doelpunten de assist gaf. 'Hij wordt steeds gevaarlijker. Dat blijkt ook wel uit alle testen en trainingen. Lucas is met zijn snelheid en loopvermogen steeds gevaarlijker. Hij weet zijn snelheid steeds beter te benutten.'