Klaassen over titelrace: 'In principe mag het niet meer fout'

Reacties

Davy Klaassen vindt dat Ajax de eerste plaats dit seizoen niet meer uit handen mag geven, al verwacht hij nog wel twee zware wedstrijden onder grote druk.

Klaassen over titelrace: 'In principe mag het niet meer fout'

'In principe mag het niet meer fout, maar zo weigeren wij als groep te denken', zegt de aanvoerder van Ajax op de clubsite van de Amsterdammers. Zes doelpunten is de voorsprong op achtervolger PSV. 'Iedereen moet zo scherp als een mes zijn. Het wordt nog lastig zat om twee keer te winnen. FC Twente heeft individueel goede spelers, en wellicht heeft De Graafschap de laatste speelronde nog punten nodig om SC Cambuur voor te blijven.'

'De komende wedstrijden worden onder grote druk gespeeld en ik ben benieuwd hoe we ons gaan houden', vervolgt hij. 'Er zijn heel goede, maar ook mindere voorbeelden dit seizoen geweest. De uitwedstrijd bij PSV was misschien wel het duel waar de meeste druk op stond en dat doorstonden we uitstekend. Maar bijvoorbeeld tegen FC Utrecht (2-2, red.) was het een stuk minder. Ik geef toe dat ik in die wedstrijd – toen het 0-2 werd – het kampioenschap door onze vingers voelde glippen.'

Toch mag die druk geen excuus zijn, vindt Klaassen. 'De meeste jongens komen uit de jeugd van Ajax en die weten wat het is om te moeten winnen. En als je de druk niet aankan, speel je niet in het eerste van Ajax. Het voordeel is dat een aantal jongens, waaronder ik, het al een aantal keer heeft meegemaakt om kampioen te mogen worden. Uiteraard hoop ik de laatste twee duels weer de echte Davy Klaassen te laten zien', is hij kritisch over zijn laatste optredens.

Het is nog niet zeker of Anwar El Ghazi zondag thuis tegen FC Twente in actie komt. De aanvaller sloeg dinsdag een deel van de training over vanwege liesklachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.