De Boer verkiest Serero boven Bazoer tegen Heerenveen

Reacties

Riechedly Bazoer is zijn basisplek bij Ajax kwijt. In het uitduel met SC Heerenveen (aftrap 20.45 uur) kiest trainer Frank de Boer voor Thulani Serero op het middenveld. Daarnaast keren Mitchell Dijks en Lasse Schöne terug in de opstelling.

De Boer verkiest Serero boven Bazoer tegen Heerenveen

Bazoer speelde zondag een zwakke wedstrijd tegen FC Utrecht, waar Ajax nadat de negentienjarige middenvelder gewisseld was een 2-0 achterstand omboog naar een 2-2 gelijkspel. In Friesland is Bazoer nu verwezen naar de reservebank.

'Hij is wat minder in vorm', verklaarde De Boer in gesprek met FOX Sports. 'Dan kijk je wat je op de bank hebt zitten. Dit is ook niet erg. Ik heb een goed gesprek met hem gehad, maar nu is het even wat minder. Het leven van een sporter is soms hard. Het gaat nu om de prijzen. Ik heb het idee dat hij nu niet brengt zoals hij het heeft gebracht. Je weet dat hij iets sneller op zijn teentjes is getrapt dan een ander, maar het gaat om zijn spel in de laatste wedstrijden.'

In de voorhoede keert Schöne na een wedstrijd afwezigheid terug als rechtsbuiten, terwijl Dijks door de terugkeer naar een viermansdefensie weer linksback is. Daley Sinkgraven en Anwar El Ghazi zijn hun plaats kwijt. Kenny Tete, die tegen Utrecht zijn rentree in het eerste elftal maakte, begint op de bank. Joël Veltman is de rechtervleugelverdediger, terwijl Mike van der Hoorn en Nick Viergever het centrum van de defensie vormen.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Serero, Klaassen, Gudelj; Schöne, Milik, Younes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.