Ajax blijft op titelkoers na benutte strafschop in Heerenveen

Reacties

Ajax heeft nog twee zeges nodig om zich van het kampioenschap te verzekeren. Bij SC Heerenveen bleek een dubbelslag van Arek Milik genoeg voor het nemen van een lastige horde: 0-2.

Ajax blijft op titelkoers na benutte strafschop in Heerenveen

Net als zondag tegen FC Utrecht (2-2) bleek een controversiële strafschop beslissend in het wedstrijdverloop voor Ajax. Dit keer was het arbiter Serdar Gözübüyük die de bal in de 57ste minuut op de stip legde, nadat Mitchell Dijks de bal tegen de hand van Kenneth Otigba schoot. Milik ontfermde zich over de klus en schoot de bal tegen de touwen.

Zo nam Ajax in een moeizaam duel toch de leiding. De Amsterdammers gaven tot de 0-1 nauwelijks serieuze kansen weg, maar dwongen zelf ook weinig af. Op aangeven van Thulani Serero, die Riechedly Bazoer uit de basisopstelling verdrong, gleed Milik de bal naast. Ook aanvoerder Davy Klaassen kreeg de bal er niet in na slim terugleggen van Dijks. Milik jaagde op zijn beurt weer over na voorbereidend werk van Amin Younes.

Davy Klaassen was enkele keren dreigend in het strafschopgebied, maar de Ajax-aanvoerder kon zijn duel niet bekronen met een doelpunt.
Davy Klaassen was enkele keren dreigend in het strafschopgebied, maar de Ajax-aanvoerder kon zijn duel niet bekronen met een doelpunt.

Na de openingstreffer werd Heerenveen gedwongen wat verder vooruit te spelen en dat strafte Ajax direct af. Opnieuw zorgde de opstomende linksback Dijks voor problemen en uit zijn pass tikte Milik de tweede Amsterdamse treffer binnen. Door zijn dubbelslag staat de Poolse aanvalsleider nu op 21 doelpunten in de Eredivisie. Hij is de eerste Ajax-aanvaller sinds Luis Suárez (seizoen 2009/10; 35) die de magische grens van twintig goals doorbrak.

Met de 2-0 overwinning bleef Ajax ongeslagen in de laatste veertien competitieduels met de Friezen (W11, G3). Belangrijker voor de Amsterdammers is het heroveren van de koppositie. Ajax heeft net als PSV 78 punten, maar het doelsaldo is in het voordeel van de ploeg van trainer Frank de Boer. De coach kan in het volgende competitieduel met FC Twente overigens niet beschikken over Dijks, die vanwege een gele kaart geschorst is. Heerenveen blijft twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.