Keshi onder vuur na weer geen WK-overwinning Nigeria

Reacties

Het gelijkspel van Nigeria tegen Iran (0-0) was voor de Afrikaanse kampioen alweer het negende WK-duel op rij dat er niet werd gewonnen.

Keshi onder vuur na weer geen WK-overwinning Nigeria

De kritiek vanuit Nigeria op bondscoach Stephen Keshi was dan ook niet mals. Sinds 19 juni 1998 wist Nigeria geen enkele wedstrijd op een mondiale eindronde meer te winnen. Op die datum, op een paar dagen na exact zestien jaar geleden, wonnen The Super Eagles het tweede groepsduel met 1-0 van Bulgarije.

Het laatste duel in Frankrijk ging vervolgens verloren tegen Paraguay (3-1), waarna Nigeria in 2002 achtereenvolgens niet wist te winnen van Argentinië (1-0), Zweden (2-1) en Engeland (0-0). In 2006 slaagden de Afrikanen er niet in zich te kwalificeren. In 2010 in Zuid-Afrika was Argentinië net als in 2002 de eerste tegenstander in de poule.

Na wederom een 1-0 nederlaag tegen de Zuid-Amerikanen geraakte Nigeria niet voorbij Griekenland (2-1) en Zuid-Korea (2-2). Het duel met voetbaldwerg Iran was voor de winnaar van de African Cup of Nations van 2013 de uitgelezen mogelijkheid om weer eens een overwinning op het hoogste podium te boeken. Zeker aangezien er nog duels wachten met alweer Argentinië en Bosnië-Herzegovina.

Keshi
Bondscoach Keshi baalde dan ook behoorlijk. 'Mijn spelers waren te zenuwachtig en onwennig. Dat mag je op dit niveau niet gebeuren', meende hij. 'We hebben totaal niet gepresteerd zoals we hadden verwacht, maar we moeten door. We wilden een overwinning, maar hebben een punt. Dat zal tegen Bosnië beter moeten.'

Zijn collega van Iran, de Portugees Carlos Queiroz (foto), was een stuk blijer met de 0-0. 'Ik ben heel tevreden. Het was een moeilijke wedstrijd tegen een geweldige tegenstander. Dan moet je een realistische spelopvatting hanteren', liet hij weten over de defensieve tactiek van zijn elftal. Hij houdt zelfs hoop op een plek in de achtste finale. 'Het mooiste is dat alles voor ons nu nog open ligt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.