Iran en Nigeria vervelen publiek op laag niveau met remise

Reacties

Iran en Nigeria maakten er in hun eerste WK-duel bij tijd en wijle een behoorlijk slaapverwekkende vertoning van. Het bloedeloze gelijkspel was dan ook een logische uitkomst.

Iran en Nigeria vervelen publiek op laag niveau met remise

Het duel tussen Iran en Nigeria was vooraf al niet bepaald het leukste affiche van het WK, en beide ploegen deden in een saaie eerste helft hun best om dat te bevestigen. Nigeria (met ex-VVV'er Ahmed Musa en voormalig ADO Den Haag-speler Kenneth Omeruo in de basis) was zoals verwacht wel de betere ploeg.

Zo zat de Iraanse doelman Alireza Haghighi in de eerste helft een keer helemaal mis, maar floot de scheidsrechter af omdat er een overtreding op de doelman gemaakt zou zijn. Een discutabele beslissing, omdat Haghighi gehinderd leek te worden door een eigen verdediger.

Kort daarna leek Ogenyi Onazi de 0-1 binnen te schuiven, maar op het laatste moment stak een Iraanse verdediger daar glijdend een stokje voor. De enige kans van Iran was van Reza Ghoochannejhad (die onder meer speelde voor Go Ahead Eagles en SC Heerenveen) maar zijn kopbal werd knap gered door doelman Vincent Enyeama.

Bedenkelijk
Na de pauze zakte het spelpeil naar een nog bedenkelijker niveau, iets dat vooral de Afrikaanse kampioen zich mocht aanrekenen. Voetbaldwerg Iran vond 0-0 een prima tussenstand en was simpelweg niet in staat om meer te laten zien, maar Nigeria stelde flink teleur. Een van de hoogtepunten was lange tijd een kans voor invaller Shola Ameobi. Hij kopte naast, maar werd tevens teruggefloten wegens duwen.

De Iraanse bondscoach Carlos Queiroz bracht ruim tien minuten voor tijd NEC'er Alireza Jahanbakhsh voor Ashkan Dejagah, vlak nadat de Fulham-middenvelder zowaar een kopkansje kreeg maar hij timede verkeerd. Nigeria, waar Uche Nwofor (door VVV verhuurd aan Heerenveen) op de bank bleef, kon op twee kansjes van Ameobi na in de slotfase niets meer uitrichten. Iran miste kwaliteit, waardoor 0-0 de eindstand bleef.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.