Iran boekt in São Paulo langverwachte overwinning

Reacties

Na vier vriendschappelijke interlands zonder zege heeft Iran zondag eindelijk weer gewonnen. Trinidad en Tobago werd mede dankzij een treffer van Reza Ghoochannejhad verslagen in São Paulo (0-2).

Iran boekt in São Paulo langverwachte overwinning

Sinds de 3-2 thuiszege op Koeweit in de kwalificatie voor de Azië Cup speelde Iran vier oefenduels, waarvan er één werd verloren en drie werden gelijkgespeeld. Vorige maand in Oostenrijk slaagde de ploeg van bondscoach Carlos Queiroz er niet in om te winnen van achtereenvolgens Wit-Rusland (0-0), Montenegro (0-0) en Angola (1-1).

Maar op Braziliaanse bodem was het meteen raak. In de Arena Corinthians, waar donderdag de openingswedstrijd van het WK tussen gastland Brazilië en Kroatië plaatsvindt, won de ploeg van Queiroz eindelijk weer. Ehsan Hajy Safi opende op slag van rust de score en Ghoochannejhad bepaalde de eindstand in de 54ste minuut op 2-0. Die laatste kwam in Nederland uit voor achtereenvolgens SC Heerenveen, Go Ahead Eagles, FC Emmen en SC Cambuur.

Tijdens het WK is Iran ingedeeld in Groep F met Argentinië, Bosnië-Herzegovina en Nigeria, tegen wie het toernooi op maandag 16 juni wordt gestart.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.