Keizer niet in paniek: 'De competitie is nog niet verloren'

Marcel Keizer houdt ondanks de kansloze nederlaag (3-0) bij FC Twente vertrouwen in de overlevingskansen van SC Cambuur. Al moeten de slordigheden er wel uit bij zijn ploeg.

'We waren slordig aan de bal, je ziet de goal eigenlijk aankomen', blikt hij voor de camera van de NOS terug op de eerste helft, waarin de eerste 25 minuten geen vuiltje aan de lucht leek. 'Passes over vijftien meter gingen zelfs niet goed, maar dat gaat zeker goedkomen. We hebben te weinig gedaan met de ruimte. De eindpass en de goal maken zijn de belangrijkste ballen, daar moet ook verbetering in komen.'

Keizer zegt niet veel veranderd te hebben ten opzichte van zijn voorganger Henk de Jong. 'Onder Henk werd er meteen druk op de bal gezet. We hebben nu iets meer naar achteren gespeeld, maar we zijn er ook steeds heel goed uitgekomen. In balbezit gaan we wel op de voet van Henk door.'

'We kunnen heel goed voetballen, dat hebben we laten zien. Maar dan krijg je weer zulke goals tegen', doelt Leonard Nienhuis op de knullig tot stand gekomen openingstreffer. 'We zeiden in de rust ook tegen elkaar dat we het onder controle hadden. Aan beide kanten vielen niet veel kansen. Als je de doelpunten dan zo tegenkrijgt, word je gek. Ik vind dat we onszelf tekort hebben gedaan.'

Tien wedstrijden heeft Cambuur nog om van de laatste plaats af te komen en wellicht zelfs de nacompetitie te ontlopen. 'We hebben vandaag verloren, maar de competitie is nog niet verloren. We moeten stug doorgaan, dat is hartstikke moeilijk. Op naar de volgende wedstrijd', besluit Keizer.