Twente kan na zege op Cambuur weer omhoog kijken

Reacties

FC Twente heeft zijn mooie week afgesloten met een overwinning op SC Cambuur (3-0). Nadat de KNVB de club al uitstel had verleend bij de werkzaamheden aan het financiële herstel, is de club ook op sportief vlak in rustiger vaarwater gekomen.

Twente kan na zege op Cambuur weer omhoog kijken

Door de vijfde overwinning sinds de winterstop hebben de Tukkers nu al meer punten vergaard dan in de volledige eerste seizoenshelft (dertien). Waar een dreigende puntenstraf fatale gevolgen leek te hebben met het oog op de degradatieplaats en de gevreesde nacompetitie, heeft het elftal nu al negen punten afstand genomen van de onderste drie. En vijftien punten van hekkensluiter Cambuur.

Zoals FC Twente dit kalenderjaar voetbalt, oogt het bij vlagen weer als een subtopper. En dat terwijl het duel met Cambuur toch echt een degradatieduel was, waarbij van de bezoekers onder leiding van Marcel Keizer een strijdlustige opponent werd verwacht. Maar zeker de manier waarop Jerson Cabral (rechts op de foto) de 2-0 op het bord zette, was een signaal dat FC Twente weer langzaam tot leven komt.

In een niet al te hoogstaand duel zorgde de voormalige buitenspeler van Feyenoord voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. In één keer nam hij van grote afstand de bal op zijn linker, waarna keeper Leonard Nienhuis hem alleen nog maar kon horen. Het kiezelharde schot in de kruising was na zijn treffer in de gewonnen uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (1-3) de tweede belangrijke daad van de voorheen zo verguisde buitenspeler. Cabral werd immers herhaaldelijk uit de selectie gezet wegens te laat komen, maar even zo vaak weer in genade aangenomen. En nu liet hij wederom zien waarom ze hem het voordeel van de twijfel gaven.

Marvin Peersman had Twente daarvoor al aan een voorsprong geholpen, door een inzet van Hakim Ziyech in zijn eigen doel te helpen. De wedstrijd was daarmee eigenlijk vroegtijdig al beslist, want SC Cambuur kon zich niet terug in de wedstrijd knokken in de Grolsch Veste. Sterker nog: met een vrije trap op de lat was Ziyech na rust het gevaarlijkst, totdat er in de extra tijd weer wat leven in de brouwerij kwam.

Jamairo Monteiro kreeg rood voor een overtreding binnen het strafschopgebied, waarna Ziyech vanaf de stip op zijn Panenka's de kers op de taart zette voor de Tukkers. Het elan dat niet bij een degradatiekandidaat past. En dat is FC Twente ook niet meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.