Keizer over tweede Eredivisie-debuut: 'Eerste zag er niet uit'

Reacties

Marcel Keizer is bij SC Cambuur bij een club in crisis beland, maar heeft zijn zelfspot niet verloren. Dat bleek tijdens de persconferentie voorafgaand aan zijn Eredivisie-debuut als trainer.

Keizer over tweede Eredivisie-debuut: 'Eerste zag er niet uit'

'Als speler heb ik lang geleden mijn debuut in de Eredivisie gemaakt, maar ik heb liever niet dat iemand dat gaat terugkijken, dat zag er niet uit', aldus de oefenmeester en voormalige speler van Ajax, Cambuur, De Graafschap en FC Emmen op de clubsite.

Hekkensluiter Cambuur speelt zaterdag om 20.45 uur een uitduel met FC Twente. De Tukkers wonnen hun laatste drie duels, terwijl Cambuur dit kalenderjaar nog op een zege wacht.

Er lijkt dus weinig hoop voor de ploeg van Keizer, maar de ex-speler en technisch manager van de Leeuwarders put vertrouwen uit de motivatie van zijn spelersgroep. 'Ik heb wel het gevoel dat we het om kunnen draaien. En nog belangrijker: dat gevoel hebben de spelers ook. Op de inzet en de gretigheid die ik de afgelopen week op de training heb gezien kan ik niks aanmerken.'

René Hake, trainer van FC Twente, is dan ook op zijn hoede voor de hekkensluiter uit Friesland: 'Cambuur zal hard voor de punten vechten. We weten dat we beter moeten spelen dan vorige week', doelt hij op het duel met Roda JC, dat moeizaam met 1-0 gewonnen werd. 'Ons spel was in Kerkrade minder, maar we winnen wel. Dat geeft ook aan dat het team gegroeid is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.