Keeper Carroll vervolgt nomadenbestaan bij Olympiakos

Olympiakos Piraeus vervolgt de jacht op titelprolongatie met Roy Carroll (34). De gewezen doelman van Manchester United is afkomstig van OFI Kreta en heeft voor anderhalf seizoen getekend.

Keeper Carroll vervolgt nomadenbestaan bij Olympiakos

Met de Griekse kampioen krijgt de loopbaan van Carroll een opmerkelijke wending. 'Ik hoop volgend jaar met Olympiakos in de Champions League te spelen. Daarvoor moet de club eerst de titel winnen, daar wil ik aan bijdragen.'

Sinds zijn vertrek bij Manchester United in de zomer van 2005 is de Noord-Ier een heuse nomade. Carroll kende overwegend kortstondige dienstverbanden met West Ham United, Glasgow Rangers, Derby County, Odense BK en OFI Kreta.

Hij verliet The Red Devils destijds omdat hij geen reservekeeper wilde zijn achter de kersverse aankoop Edwin van der Sar. Maar vanwege zijn grillige spel werd Carroll gedurende vier seizoenen in Manchester nimmer gezien als vaste nummer 1 voor de lange termijn.

Saillant is dat hij in het seizoen 2009/10 eerste keus was bij Odense BK. Bij de Deense club genoot Carroll destijds de voorkeur boven Anders Lindegaard, momenteel de eerste keeper van Manchester United. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's