Kansloos City lijdt eerste nederlaag bij ontketend Spurs

Tottenham Hotspur heeft zondag een enorme dreun uitgedeeld aan koploper Manchester City. Leicester City mag blij zijn met een punt tegen Southampton.

Tottenham Hotspur - Manchester City 2-0
De verrassing in de Premier League kwam zondag van Tottenham Hotspur, dat koploper Manchester City de baas was. Het betekende het eerste puntenverlies voor de ploeg van manager Pep Guardiola. Spurs begon goed aan het duel. Al na negen minuten hielp linksback Aleksandar Kolarov de Londenaren aan een voorsprong. De Servische verdediger werkte op een knullige manier de bal achter Claudio Bravo. Tottenham bleef de bovenliggende partij en dat resulteerde na 37 minuten in een 2-0 voorsprong. Spits Heung-Min Son, die de voorkeur kreeg boven Vincent Janssen, bracht Dele Alli (foto) met een slinkse pass in stelling. De twintigjarige aanvallende middenvelder had aan één tikje genoeg om de marge te verdubbelen.

In de tweede helft ging Spurs met dezelfde energie verder. Na ruim een uur leek Erik Lamela het duel te beslissen. Alli werd in het strafschopgebied neergehaald door Fernandinho. Bravo stopte de penalty van Lamela, waardoor het 2-0 bleef. De bezoekers uit Manchester kregen daarna meer ruimte, maar de defensie van Tottenham stond goed. Janssen viel met nog een paar minuten op de klok in, maar kon zijn stempel niet meer op de wedstrijd drukken. Spurs nadert City op één punt. De Londenaren staan tweede in de Premier League met zeventien punten.

Leicester City - Southampton 0-0
Het wil nog niet vlotten bij Leicester City. De regerend kampioen kende veel moeite met Southampton, dat zelfs kansen had op de winst. Na een stroeve start van Leicester werd de eerste grote mogelijkheid van de ploeg van manager Claudio Ranieri bijna gepromoveerd tot doelpunt. Uit een klutssituatie werd een schot van Islam Slimani geblokt en zeilde de inzet van Jamie Vardy naast het doel.

Toch bleef Southampton, met Virgil van Dijk in de basis, de betere. De ploeg van manager Claude Puel had meer balbezit en kreeg meer kansen. Leicester kreeg daarbij hulp. Een kopbal van Robert Huth uit een voorzet van Christian Fuchs kwam tegen de paal. Southampton blijft Leicester een punt voor. De regerend kampioen pakte in zeven duels acht punten.