Pochettino: 'Janssen heeft een doelpunt nodig'

Reacties

Vincent Janssen speelt zondag tegen Manchester City zijn tiende officiële wedstrijd voor Tottenham Hotspur. De 22-jarige spits scoorde tot nu toe alleen één keer in het League Cup-toernooi, maar manager Mauricio Pochettino blijft geduldig met zijn aankoop.

Pochettino: 'Janssen heeft een doelpunt nodig'

Janssen kwam afgelopen zomer voor 22 miljoen euro over van AZ en is de laatste weken door de enkelblessure van zijn concurrent Harry Kane basisspeler. Sinds het wegvallen van de Engelse spits zijn het echter andere spelers, met name de Zuid-Koreaan Heung-Min Son, die voor de doelpunten zorgen bij Spurs.

'Het klopt, hij heeft een doelpunt nodig', zei Pochettino in aanloop naar de kraker tegen City in Engelse media over zijn spits, die ook in het Champions League-duel met CSKA Moskou (0-1) niet tot scoren kwam. 'Maar dit is Kane ook overkomen. Hij moet geduldig blijven, hard werken en zich aanpassen aan een nieuwe club en een nieuwe competitie. Dat is altijd moeilijk, maar we zijn desondanks blij met hem.'

Vorig seizoen duurde het ook even voordat Janssen het net makkelijk ging vinden voor AZ, dat hem bij Almere Ciy FC had weggeplukt. De zevenvoudig international maakte 22 van zijn 32 officiële goals na de winterstop. 'We mogen hem niet vergelijken met zijn oude club in Nederland', stelt Pochettino echter. 'De Premier League is zwaar, totaal anders dan de Nederlandse competitie.'

De Argentijnse manager is bovendien tevreden over hoeveel werk Janssen in de spits verzet. Vorige week vertaalde dat zich in de uitwedstrijd tegen Middlesbrough in een assist bij de openingsgoal van Son. Drie dagen eerder was Janssen met een benutte strafschop tegen Gillingham voor het eerst trefzeker voor de Londenaren, die momenteel derde staan met vier punten minder dan City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.