Pochettino rekent op Janssen bij afwezigheid Kane

Reacties

Vincent Janssen kon in het League Cup-toernooi al warmdraaien en moet zaterdagmiddag de door Harry Kane achtergelaten leegte opvullen als een uitduel met Middlesbrough wacht. Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino spreekt van 'een grote kans'.

Pochettino rekent op Janssen bij afwezigheid Kane

Toch wil de Argentijn zijn aanwinst niet met te veel druk belasten. Het is de verantwoordelijkheid van het team om het gemis van de aan zijn rechterenkel geblesseerde Kane niet te laten voelen. 'Janssen moet zich vrij voelen en gewoon proberen het team te helpen. Dit is een grote kans voor hem om zijn kwaliteiten te laten zien. Hij moet plezier hebben in zijn spel. Janssen hoeft niets te bewijzen, hij moet gewoon voetballen', legde Pochettino vrijdagmiddag uit tijdens zijn persconferentie.

Van enige opluchting zal toch sprake zijn geweest bij de Oranje-international, die tegen Gillingham uit een strafschop voor het eerst scoorde voor de Londenaren. 'Zo gaat het nou eenmaal met aanvallers. Spitsen hebben vertrouwen nodig en doelpunten helpen daarbij. Een eerste doelpunt maken is altijd belangrijk', klonk het clichématig uit de mond van de manager.

Dat Tottenham de voorbije zomer met Janssen eindelijk een stand-in voor Kane aantrok, neemt niet weg dat de afwezigheid van de Engelse goalgetter een flinke aderlating is voor de huidige drie in de Premier League. Vorig seizoen was Kane in de Engelse competitie 25 keer trefzeker en met twee goals in zijn laatste twee Premier League-duels begon de teller deze jaargang ook op te lopen.

Pochettino kijkt vooral vooruit: 'Aan zijn blessure kunnen we niets veranderen. We moeten positief zijn. Met Harry gaat het goed en hij moet al zijn energie in zijn herstel steken, zodat hij zo snel mogelijk weer beschikbaar is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.