Kameroen zet premieconflict kracht bij met finale

Reacties

Kameroen heeft zich donderdag geplaatst voor de finale om de Afrika Cup. Een blunder van keeper Brimah Razak kwam Ghana duur te staan (2-0).

Kameroen zet premieconflict kracht bij met finale

Kameroen-bondscoach Hugo Broos had een dag voor de halve finale nog voor ophef gezorgd door zijn ongenoegen te uiten over de premies, die in zijn ogen getuigden van te weinig respect voor de prestaties van zijn ploeg in Gabon.

Zijn spelers onderstreepten tegen Ghana dat juist die karige beloning een extra motivatie was om te laten zien dat Kameroen ondanks de nodige afzeggingen weldegelijk in staat was ver te reiken in de strijd om de Afrika Cup. Zeker in de eerste helft deden De Ontembare Leeuwen van zich spreken. Zo werd een kopbal van Michael Ngadeu-Ngadjui op de doellijn gekeerd.

Na rust stichtte Ghana juist het meeste gevaar. Onder aanvoering van voormalig Vitesse-middenvelder Christian Atsu werd de druk op het doel van Kameroen opgevoerd. Keeper Fabrice Ondoa hield zijn doel met enkele reddingen schoon.

Aan de andere kant was het zijn Ghana-collega Brimah Razak die in de 72ste minuut debet was aan de uitschakeling van zijn land. Na een vrije trap van Kameroen ging hij pijnlijk in de fout. De bal kwam na het mistasten van de goalie via het hoofd van verdediger John Boye voor de voeten van Ngadeu-Ngadjui, die vervolgens knap afrondde.

Het bleek de beslissende treffer voor De Ontembare Leeuwen. Ghana probeerde de dreigende uitschakeling te voorkomen, maar faalde in de poging er nog een verlenging uit te slepen. In blessuretijd maakte Christian Bassogog na een counter een einde aan de onzekerheid.

In de finale wacht voor viervoudig Afrikaanse kampioen Kameroen Egypte als laatste obstakel voor de Afrika Cup. De eindstrijd wordt zondag gespeeld. Ghana speelt een dag eerder de kleine finale tegen Burkina Faso, dat woensdag na strafschoppen zijn meerdere moest erkennen in Egypte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.