Droom Burkina Faso in duigen door penaltyschlemiel Traoré

Reacties

Egypte heeft zich ten koste van Burkina Faso via strafschoppen voor de finale van het toernooi om de Afrika Cup geplaatst. Ajacied Bertrand Traoré speelde een negatieve hoofdrol bij de verliezende halvefinalist.

Droom Burkina Faso in duigen door penaltyschlemiel Traoré

Traoré stond in de basis bij Burkina Faso, dat duidelijk sterker was dan Egypte. Het was de 44-jarige doelman Essam Al Hadary die de Noord-Afrikanen op de been hield met enkele knappe saves.

Aanvallend liet Egypte niet heel veel zien, maar toch kwam het in de tweede helft op voorsprong. Sterspeler Mohamed Salah plaatste de bal vanaf de rand van de zestien met links in de verre kruising. Daarmee leek Egypte op weg naar zijn negende finaleplaats van de Afrika Cup, maar in de 73ste minuut kwam Burkina Faso langszij via Aristide Bancé, die de bal in de zestien aannam en vervolgens raak volleerde. Het was het eerste tegendoelpunt voor Egypte op het toernooi.

In de slotminuut voorkwam Al Hadary met een katachtige save nog de winnende goal van Banou Diawara, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin werd niet gescoord, waarna strafschoppen de doorslag moesten geven.

Met een vroege misser leek Abdalla El Said de Burkinezen in het zadel te helpen, maar dat land vergooide zijn voorsprong bij de vierde strafschop toen Al Hadary de inzet van Burkina Faso-doelman Herve Koffi Kouakou keerde. Dat kunstje herhaalde de veertiger bij de strafschop van Ajacied Traoré, waardoor zevenvoudig toernooiwinnaar Egypte zich voor de finale plaatste. Daarin is Kameroen of Ghana de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.