Kalinic volgt Gómez op bij Fiorentina

Reacties

Fiorentina heeft in Nikola Kalinic de vervanger van de aan Besiktas verhuurde Mario Gómez gevonden. De 27-jarige Kroaat komt over van Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Kalinic volgt Gómez op bij Fiorentina

De spits maakte het voorbije seizoen indruk met zijn Oekraïense club in de Europa League. In de met 3-2 verloren finale tegen Sevilla vond Kalinic het net. Sterspeler Evgen Konoplyanka vertrok deze zomer al naar de Europa League-winnaar en nu houdt ook de frontman van de verliezend finalist een transfer over aan zijn succesvolle Europese avontuur.

Het is niet voor het eerst dat Kalinic het gaat proberen in een grote competitie. In 2009 nam Blackburn Rovers de spits over van Hajduk Split. Twee seizoenen en zeven Premier League-goals later vertrok de twintigvoudig international naar Dnjepr.

Transfers
Het Fiorentina van trainer Paulo Sousa, die FC Basel deze zomer verruilde voor La Viola, begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. Mario Suárez en Davide Astori arriveerden deze transferperiode al in Florence en naast Kalinic voegt ook de Braziliaanse back Gilberto zich in het rijtje nieuwkomers. De 22-jarige vleugelverdediger is overgenomen van Botafogo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.