Sevilla wint Europa League voor tweede keer op rij

Reacties

Sevilla heeft voor de tweede keer op rij en de vierde keer in totaal de Europa League gewonnen. In Warschau waren de Spanjaarden met 3-2 te sterk voor Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Sevilla wint Europa League voor tweede keer op rij

De Andalusische club vestigt daarmee een record, want Sevilla is de eerste club die de Europa League (voorheen UEFA Cup en Jaarbeursstedenbeker) voor de vierde keer wint. Het tempo waarin de Spanjaarden die serie hebben neergezet is indrukwekkend. Sevilla won zijn eerste Europa League in 2006, waarna het de cup ook in 2007, 2014 en dus 2015 pakte. Die prestatie levert Sevilla dit seizoen voor het eerst een plek in de groepsfase van de Champions League op, naast de beker en het prijzengeld.

Spektakel
Dnjepr en Sevilla trakteerden de toeschouwers voor rust op een waanzinnig spektakel. Sevilla stal de show met voetballende hoogstandjes, terwijl Dnjepr uitblonk in effectiviteit. In de zevende minuut openden de Oekraïeners de score met hun eerste doelpoging van de wedstrijd. Nikola Kalinic zette de aanval zelf op en kopte even later na een afgemeten voorzet van Matheus raak: 1-0.

Sevilla raakte echter totaal niet van slag door die valse start. De Spaanse bekerhouder nam het heft in handen en ontketende een geweldig offensief. José Antonio Reyes, Aleix Vidal, Grzegorz Krychowiak en weer Reyes zagen hun doelpogingen in schoonheid stranden. In de 28ste minuut kreeg Sevilla alsnog het doelpunt waar het recht op had. Na een ingestudeerde corner schoot Krychowiak door een woud van benen raak: 1-1.

Matheus in duel met José Antonio Reyes. De aanvaller van Sevilla heeft nu vier Europa Leagues achter zijn naam staan. Hij won de beker in 2010 en 2012 met Atlético Madrid, hoewel hij halverwege dat laatste seizoen naar Sevilla ging. Vorig jaar won hij zijn derde beker bij Sevilla.
Matheus in duel met José Antonio Reyes. De aanvaller van Sevilla heeft nu vier Europa Leagues achter zijn naam staan. Hij won de beker in 2010 en 2012 met Atlético Madrid, hoewel hij halverwege dat laatste seizoen naar Sevilla ging. Vorig jaar won hij zijn derde beker bij Sevilla.

Drie minuten later trof Sevilla weer doel. Hoewel de goal op naam van Carlos Bacca kwam, werd het belangrijkste werk gedaan door Reyes. Het clubicoon speelde Bacca vrij met een fantastische steekpass. De spits speelde vervolgens doelman Denyz Boyko uit en rondde af: 1-2. Toch gingen beide partijen met een gelijke stand rusten. Met een vrije trap waar zelfs Andrea Pirlo trots op zou zijn verzorgde Ruslan Rotan de 2-2.

Na rust bleef Sevilla de bovenliggende partij, maar Dnjepr hield met kunst- en vliegwerk de gelijke stand intact. In verdedigend opzicht blonk Douglas, die ook in de achtstefinale-duels met Ajax schitterde, uit. In de 73ste minuut was de Braziliaanse beer echter machteloos bij de 2-3 van Bacca. De spits maakte zijn zevende Europa League-doelpunt na een mooie pass van Vitolo.

Die voorsprong gaf Sevilla niet meer uit handen. De bekerhouder bleef vrij eenvoudig overeind, doordat Dnjepr uitgeblust oogde en niet in staat was een fatsoenlijk slotoffensief op te zetten. De Europa League gaat daardoor voor de vierde keer in negen jaar naar Sevilla, terwijl Dnjepr de eerste Oekraïense club is die een Europese finale verloren heeft. Het is een piepkleine smet op een prachtig Europees seizoen voor de club uit het door oorlog verscheurde land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.