Kalezic is rode kaarten zat: 'Geen plaats voor bij PSV'

In de laatste vier competitiewedstrijden pakte Jong PSV geen enkel punt en werden vier spelers van het veld gestuurd. Trainer Darije Kalezic kondigt maatregelen aan.

Kalezic is rode kaarten zat: 'Geen plaats voor bij PSV'

Zondagmiddag was Jong PSV kansloos op bezoek bij Willem II. De Tilburgers wonnen met 2-0, waarna in de extra tijd bij Mathias Zanka Jørgensen de stoppen doorsloegen. Hij maakte eerst een grove overtreding, waar hij met geel goed wegkwam. Vervolgens kon hij na een slaande beweging met twee keer geel – en dus rood – vertrekken.

Tegenover FOX Sports liet Kalezic - naar aanleiding van de rode kaart - weten paal en perk te gaan stellen aan het gedrag van zijn spelers. 'We zijn bezig om het tij te keren. Zaken gaan veranderen bij PSV. Voor deze dingen is er geen plaats meer. Zowel bij het eerste als het tweede elftal. Alle spelers moeten dat beseffen. We gaan hierover praten met de staf van het eerste elftal.'

Het incident met Zanka staat niet op zichzelf. Uit tegen FC Dordrecht (2-0 verlies) werd Thomas Horsten namelijk ook van het veld gestuurd en in Doetinchem ontvingen Geraldo Antonio en Mohammed Rayhi beiden in de extra tijd een rode kaart. Rayhi kwam gevaarlijk in van achteren, terwijl Antonio natrapte. De Graafschap leidde op dat moment met 3-0.

Kalezic kan het wangedrag van zijn elftal wel verklaren. 'Die irritatie was er in de jeugdopleiding niet bij deze spelers. Nu spelen ze in een stadion met veel fans en dan hebben ze er moeite mee om daar mee om te gaan. Zeker als het tegenzit. Dan komen er emoties omhoog. Dat is volstrekt logisch en daar moeten ze van leren.'

Door de nederlaag tegen Willem II bezet Jong PSV nu samen met FC Den Bosch en Almere City de laatste plaats in de Jupiler League. Het elftal van Kalezic pakte slechts vijf punten uit zeven wedstrijden. Maandag 16 september (20.00 uur) staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen