Willem II naar de tweede plaats na zege op Jong PSV

Ondanks de inbreng van onder anderen Santiago Arias en Mathias Zanka Jørgensen is Jong PSV met 2-0 onderuit gegaan op bezoek bij Willem II, dat daardoor stijgt naar de tweede plaats in de Jupiler League.

In een bij vlagen harde eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Jong PSV probeerde het vooral van afstand, terwijl de thuisclub via Ruud Boymans en Tim Cornelisse gevaar stichtte. Kort voor rust was Ruben Bentancourt dicht bij de voorsprong van de bezoekers, maar de teleurstellend spelende spits van de bezoekers kwam net tekort.

Na rust kwam het eerste gevaar van Jong PSV, maar Rik Schouw schoot recht op doelman Ruud Swinkels. In de zestigste minuut kwam Willem II op voorsprong door Jordens Peters, die een vrije trap van Terrel Ondaan binnenkopte. Zeven minuten later was het opnieuw raak: na een goede individuele actie van Bruno Andrade kon Boymans (foto) van dichtbij scoren. In blessuretijd kreeg Jørgensen tot twee keer toe geel, waardoor hij moest vertrekken.

Het bleef bij 2-0 in Tilburg, waardoor Willem II nu dertien punten heeft uit zeven wedstrijden en daarmee de tweede plaats bezet. FC Eindhoven kan die maandag bij een thuiszege op Jong FC Twente echter weer overnemen. Door de vierde nederlaag van het seizoen blijft Jong PSV steken op vijf punten uit zeven duels, waardoor de ploeg van Darije Kalezic achttiende staat.