Kalas: van VVV-Venlo naar debuut op Anfield

Reacties

De voetbalwereld is een opmerkelijk en mooi voetbalverhaal rijker. In de hoofdrol: voormalig Vitesse-verdediger Tomás Kalas (20). Hij beleefde zondag een droomdebuut in de Premier League bij Chelsea, dat op Anfield met 2-0 won van Liverpool.

Kalas: van VVV-Venlo naar debuut op Anfield

Op 12 mei 2013 speelde de Tsjech met de Arnhemmers tegen VVV-Venlo zijn laatste van 76 officiële duels. Hoewel er met 0-1 werd verloren van de Limburgers besloot de enkelvoudig Tsjechisch international bij Vitesse met de vierde plek.

Vitesse had de verdediger, die op rechts en centraal uit de voeten kan, twee seizoenen gehuurd van de Londenaren. Tot gisteren mocht de Tsjech welgeteld één keertje in de League Cup opdraven en één keer in de Champions League.

Niets wees erop dat Kalas dit seizoen in de topper tegen Liverpool zou gaan spelen. 'Ik ben er eigenlijk alleen om de teams op de training aan te vullen', had hij zich onlangs al laten ontvallen. Nu stond hij oog in oog met niemand minder dan Luis Suarez.

Zondag bleek niets minder waar. José Mourinho gooide de Tsjech voor de leeuwen. Uitgerekend in misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de Premier League. Het ultradefensieve Chelsea, met Kalas in het centrum, won met 0-2. Daardoor heeft Manchester City plots weer de beste papieren voor de titel en volgt Chelsea met nog maar twee punten achter Liverpool. City heeft drie punten minder dan Liverpool, maar ook nog een wedstrijd tegoed.

Mourinho had volop genoten van Kalas, die foutloos speelde. 'Fantastisch', zo oordeelde de Portugees. 'Voor de wedstrijd zaten we nog te lachen omdat jongens als Frank Lampard en Ashley Cole hun debuut in de Premier League maakten in kleine wedstrijden. Dit jochie deed het bij Liverpool.  En hij deed het goed. Dit is daarom fantastisch voor hem. Hij zal het niet snel vergeten', besloot Mourinho met nogal een understatement.

Zelf was Kalas eveneens tevreden. 'Ik hoop dat niemand eraan af heeft kunnen zien dat het mijn eerste wedstrijd was. Ik heb een goed gevoel over mijn wedstrijd. Of ik zenuwachtig was? Daar had ik eigenlijk niet echt de tijd voor. Ik hoorde pas zondag dat ik zou gaan spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.