VI Live: blik terug op een spectaculaire voetbaldag

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: blik terug op een spectaculaire voetbaldag

Hiermee is de VI Live voor zondag afgesloten.

22.48 uur: EINDSTAND VILLARREAL - BARCELONA 2-3
Barcelona houdt toch drie punten over aan het uitduel met Villarreal. Lionel Messi maakt uiteindelijk de winnende treffer, nadat de thuisclub een 2-0 voorsprong weg had gegeven door eigen doelpunten van Gabriel Paulista en Mateo Musacchio.

22.37 uur: GOAL VILLARREAL - BARCELONA 2-3
Lionel Messi zet Barcelona op voorsprong na een schitterende aanval. Sergio Busquets stuurt Cesc Fabregas weg en die zet Messi met een kopbal alleen voor keeper Sergio Asenjo.

22.33 uur: GOAL VILLARREAL - BARCELONA 2-2
Villarreal steekt Barcelona de helpende hand toe. Nu is het Mateo Musacchio met een eigen doelpunt, waardoor de bezoekers zonder te scoren op gelijke hoogte komen.

22.19 uur: GOAL VILLARREAL - BARCELONA 2-1
Wordt het toch nog spannend? Door een eigen doelpunt van Gabriel Paulista komt Barcelona terug in de wedstrijd. De bezoekers hebben nog 25 minuten.

22.09 uur: GOAL VILLARREAL - BARCELONA 2-0
Barcelona lijkt de landstitel uit zijn hoofd te kunnen zetten. Na een schitterende aanval kopt Manu Trigueros tien minuten na rust 2-0 binnen namens Villarreal.

21.46 uur: RUSTSTAND VILLARREAL - BARCELONA 1-0
Op slag van rust komt Villarreal op voorsprong via Cani. Kort daarvoor haalt Marc Bartra al een inzet van de thuisclub van de lijn, terwijl ook Xavi dicht bij een doelpunt was.

LANDGENOTEN: Dirk Kuyt heeft met Fenerbahçe de landstitel gepakt in Turkije, waar het Galatasaray van Wesley Sneijder ook uitstekende zaken deed met een 1-0 zege in het uitduel met Elazıgspor. Doordat Besiktas met 3-0 verloor bij Sivasspor, is Galatasaray de nieuwe nummer twee in de Süper Lig. En aangezien Fenerbahçe vanwege een schorsing niet mag uitkomen in de Champions League, lijkt Galatasaray zich op te kunnen maken voor een nieuw avontuur in het kampioenenbal.

21.00 uur: AFTRAP VILLARREAL - BARCELONA
Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de vrijdag overleden Tito Vilanova beginnen Villarreal en Barcelona aan de wedstrijd.
Opstellingen:
Villarreal: Asenjo; Mario, Musacchio, Gabriel, Jokic; Bruno, Pina; Trigueros, Cani, Giovani; Perbet.
Barcelona: Pinto; Alves, Bartra, Mascherano, Adriano; Xavi, Busquets, Iniesta; Alexis, Messi, Pedro.

20.47 uur: EINDSTAND ATHLETIC BILBAO - SEVILLA 3-1
Atheltic Bilbao heeft zeer goede zaken gedaan met het oog op de vierde plaats in de Spaanse competitie. In eigen huis werd directe concurrent Sevilla eenvoudig met opzij gezet, waardoor een plek in de voorronde Champions League voor het grijpen ligt voor Bilbao.

LANDGENOTEN: Bram Nuytinck heeft met Anderlecht een belangrijke overwinning geboekt op Standard Luik (2-1), waardoor de spanning in de Belgische Eerste Klasse nog meer is toegenomen. Met nog vier duels voor de boeg staat de topvier binnen vier punten van elkaar. Club Brugge is koploper, daarna volgen Standard Luik, Anderlecht en SV Zulte Waregem.

19.47 uur: RUSTSTAND ATHLETIC BILBAO - SEVILLA 1-0
Athletic Bilbao zet een flinke stap richting voorronde Champions League. Een vreemde treffer van Markel Susaeta zorgt ervoor dat de thuisploeg met een minimale voorsprong gaat rusten. De Spaanse middenvelder schiet in de vierde minuut raak direct vanuit de hoekschop.

19.23 uur: EINDSTAND SCHALKE 04 - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 0-1
In de tweede helft heeft Schalke 04 de 1-0 achterstand niet kunnen goedmaken. Klaas-Jan Huntelaar zorgde als invaller nog wel voor een kleine opleving, maar Adam Szalai raakte op aangeven van zijn collega-spits de paal.

19.02 uur: EINDSTAND CRYSTAL PALACE - MANCHESTER CITY 0-2
Manchester City heeft de tweede helft tegen Crystal Palace rustig uitgespeeld en ligt weer op titelkoers. Drie overwinningen volstaan om het kampioenschap veilig te stellen, doordat koploper Liverpool verloor van Chelsea.

19.00 uur: AFTRAP ATHLETIC BILBAO - SEVILLA
De strijd om plaats vier, de plek die recht geeft aan voorronde Champions League, in de Spaanse competitie barst los! De bezoekers kunnen bij een zege in Bilbao op gelijke hoogte komen met nummer vier Athletic.

LANDGENOTEN: BK Häcken heeft mede dankzij Moestafa El Kabir een punt overgehouden aan het competitieduel met AIK (2-2). De Nederlandse aanvaller, die in het verleden onder meer actief was in het shirt van NEC, maakte in de tweede helft de 1-1 namens de thuisploeg. Namens de bezoekers was Celso Borges trefzeker, terwijl Carlos Strandberg verantwoordelijk was voor het tweede doelpunt van Häcken. El Kabir is met zijn huidige werkgever terug te vinden op plaats vijf in de Zweedse competitie.

18.48 uur: EINDSTAND VALENCIA – ATLÉTICO MADRID 0-1
Atlético Madrid zet de kampioenskoers na de negende opeenvolgende zege voort. Op bezoek bij Valencia won de formatie van trainer Diego Simeone dankzij een zeer fraaie treffer van Raúl García van de nummer acht van Spanje.

18.18 uur RUSTSTAND SCHALKE 04 - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 0-1
De bezoekers leiden halverwege dankzij een treffer van Patrick Herrmann.

17.58 uur: RUSTSTAND CRYSTAL PALACE - MANCHESTER CITY 0-2
Manchester City lijkt op weg naar een relatief eenvoudige overwinning bij Crystal Palace, dat zijn laatste vijf wedstrijden allemaal won.

17.53 uur: GOAL CRYSTAL PALACE - MANCHESTER CITY 0-2
Manchester City laat bij een counter zien hoe goed het kan voetballen. Yaya Touré is het eindstation van een geweldige aanval. De Ivoriaan blijft rustig, kapt een tegenstander uit en schiet de bal in de bovenhoek.

17.45 uur: RUSTSTAND VALENCIA - ATLÉTICO MADRID 0-1
Vlak voor de rust is het raak in Valencia! Raúl García kopt op schitterende wijze binnen en zet de koploper va Spanje op voorsprong! De middenvelder verschalkt doelman Vicente Guaita door de bal achteloos binnen te knikken met de achterkant van zijn hoofd.

17.30 uur: AFTRAP SCHALKE 04 - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Met Klaas-Jan Huntelaar op de bank begint Schalke 04 aan de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, waar Roel Brouwers bankzitter is. Met een overwinning zet Schalke een grote stap richting de Champions League.

17.22 uur: EINDSTAND FC AUGSBURG - HAMBURGER SV 3-1
Mede door een assist van Paul Verhaegh wint FC Augsburg met 3-1 van Hamburger SV.

17.14 uur: GOAL CRYSTAL PALACE - MANCHESTER CITY 0-1
Edin Dzeko zorgt voor een snelle voorsprong voor Manchester City.

17.10 uur: AFTRAP CRYSTAL PALACE - MANCHESTER CITY
Manchester City heeft het opeens weer volledig in eigen hand in de titelrace door de nederlaag van Liverpool tegen Chelsea. Dan moet het elftal van manager Manuel Pellegrini echter wel winnen bij Crystal Palace, dat in topvorm verkeert.

17.01 uur: EINDSTAND LIVERPOOL - CHELSEA 0-2
Liverpool had zondagmiddag geen antwoord op het defensieve voetbal van Chelsea, dat met enkele messcherpe counters een 2-0 zege boekt op Anfield. De titelstrijd in Engeland ligt weer volledig open.

17.00 uur: AFTRAP VALENCIA – ATLÉTICO MADRID
Koploper Atlético Madrid wacht op bezoek bij Valencia de volgende horde op weg naar de Spaanse titel. De voorsprong op achtervolger Real Madrid kan bij een zege in Mestalla opgevoerd worden naar zes punten, al speelde De Koninklijke wel een wedstrijd minder dan stadgenoot Atlético.

16.59 uur: GOAL LIVERPOOL - CHELSEA 0-2
Terwijl Liverpool zelf niet door de Chelsea-muur komt, maken The Blues optimaal gebruik van de slippertjes die Liverpool maakt. Willian schuift uit een counter de 0-2 binnen voor open doel, nadat hij samen met Fernando Torres op doelman Simon Mignolet afloopt.

16.26 uur: EINDSTAND VITESSE – GO AHEAD EAGLES 2-2
Vitesse heeft zich knap terug geknokt en punt uit het vuur gesleept tegen in eigen huis tegen Go Ahead Eagles. De Arnhemmers wisten opnieuw niet te winnen, waardoor rechtstreekse plaatsing voor de Europa League serieus in gevaar is. PSV heeft nu een punt meer.

16.25 uur: EINDSTAND NAC BREDA – RKC 1-1
RKC heeft een punt uit het vuur gesleept, terwijl een zege nodig was. De achterstand op NAC is drie punten, terwijl het doelsaldo van de club uit Breda ook beduidend beter is. Daarmee lijken de Waalwijkers de play-offs tegen degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

16.23 uur: EINDSTAND RODA JC KERKRADE - FC GRONINGEN 1-2
Wat een deceptie voor Roda JC Kerkrade. De hekkensluiter verliest thuis van FC Groningen, dat het laatste half uur speelt met tien man. Degradatie dreigt...

16.22 uur: EINSTAND SC HEERENVEEN - FC UTRECHT 4-1
SC Heerenveen wint thuis met 4-1 van FC Utrecht. In de slotfase scoorde Alfred Finnbogason nog voor de Friezen, terwijl Jacob Mulenga de eer redde voor Utrecht.

16.22 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - PSV 1-2
Het ging niet gemakkelijk, maar PSV heeft de overwinning tegen PEC Zwolle over de streep getrokken. De doeltreffende kopbal van Bryan Ruiz zorgt voor het verschil.

16.20 uur: EINDSTAND FEYENOORD - SC CAMBUUR 5-1
Feyenoord verzekert zich op eigen veld van de tweede plaats en dus een plek in de voorronde van de Champions League dankzij een 5-1 overwinning op SC Cambuur. Een mooi afscheid van trainer Ronald Koeman van De Kuip.

16.20 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - AZ 2-1
Henk Fraser heeft het geflikt. Door een uiterst goede reeks is ADO nu zeker van handhaving. AZ, dat al zeker is van de play-offs, kon de openingsgoal van Mike van Duinen niet meer rechtzetten. In de slotfase bepaalden Danny Holla (ADO) en Markus Henriksen (AZ)de eindstand.

16.19 uur: EINDSTAND NEC - FC TWENTE 2-5
Ondanks een vroege voosprong gaat NEC in eigen huis hard onderuit tegen FC Twente, dat daardoor beslag legt op de derde plaats. De Nijmegenaren moeten echter nog steeds vrezen voor degradatie, aangezien Roda JC Kerkrade slechts drie punten achterstand heeft.

16.17 uur: GOAL FEYENOORD – SC CAMBUUR 5-1
Met een schitterend schot zorgt Jean-Paul Boëtius ervoor dat Ronald Koeman met zijn handen in de lucht langs de kant staat. Feyenoord stevent af op de tweede plaats met een ruime zege, die echter verbloemt dat de Rotterdammers in het eerste uur de grootste moeite hadden met SC Cambuur.

16.16 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO - AJAX 1-1
Weer overtuigt Ajax niet, maar het kampioenschap is nu wel een feit. Voor de vierde keer op rij en de 33ste keer in de clubgeschiedenis zijn de Amsterdammers kampioen van Nederland. Het puntje in Almelo was wat er minimaal nodig was en dat kwam er. Door het gelijkspel en de resultaten op de andere velden is Heracles ook zeker van handhaving.

16.15 uur: GOAL FEYENOORD - SC CAMBUUR 4-1
Drie minuten voor tijd zet Tonny Vilhena de 4-1 op het scorebord. De linksbenige middenvelder schiet raak na een prima pass van Jordy Clasie.

16.11 uur: GOAL SC HEERENVEEN – FC UTRECHT 3-0
Joost van Aken kopt SC Heerenveen naar een 3-0 voorsprong.

16.10 uur: GOAL VITESSE – GO AHEAD EAGLES 2-2
Davy Pröpper schiet raak en zet Vitesse op gelijke hoogte. De ploeg van trainer Peter Bosz komt na zeventig minuten pas echt los in eigen huis.

16.10 uur: ADO DEN HAAG - AZ 2-0
Beslist! Danny Holla zet ADO op 2-0. Het Haagse feestje kan beginnen.

16.05 uur: HERACLES ALMELO - AJAX 1-1
Het rondtikken is begonnen! De salonremise lijkt in de maak. Ajax speelt achterin rond en Heracles, dat voldoende heeft aan een punt voor handhaving geeft nauwelijks druk. Dat zal in de komende minuten alleen nog maar erger worden. Aan de andere kant gebeurt namelijk hetzelfde.

16.03 uur: GOAL NAC BREDA – RKC 1-1
Sander Duits trekt de stand gelijk namens de Waalwijkers. De aanvoerder pakt direct de bal op jacht naar de winnende treffer. Want RKC moet winnen om uitzicht te houden op plaats vijftien.

15.59 uur: GOAL VITESSE – GO AHEAD EAGLES 1-2
Vitesse-aanvoerder Guram Kashia brengt de spanning terug in de wedstrijd.

16.02 uur: GOAL PEC ZWOLLE – PSV 1-2
Santiago Arias komt door op de rechterflank en levert een panklare voorzet af op Bryan Ruiz, die PSV weer op voorsprong kopt

16.00 uur: GOAL FEYENOORD – SC CAMBUUR 3-1
Daar is de bevrijdende treffer voor Feyenoord! Graziano Pellè kopt schitterend raak uit een hoekschop van Ruud Vormer. De Italiaan kopt de bal snoeihard in de kruising. Even daarvoor had Jean-Paul Boëtius nog een levensgrote kans om zeep geholpen.

15.57 uur: RODA JC KERKRADE - FC GRONINGEN
FC Groningen moet verder met tien man na een rode kaart voor Maikel Kieftenbeld. Een terechte beslissing. Slaagt Roda JC erin om te winnen met een man meer.

15.54 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL – CHELSEA 0-1
Als het zo blijft tekent zich gezien de pijnlijke fout van Steven Gerrard wel een heel bizar scenario af. Want als het zo blijft op Anfield zou de Liverpool-captain er zomaar eens hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor kunnen zijn dat The Reds hun eerste titel sinds 1990 in gevaar zien komen. Zowel City als Chelsea zou immers weer volledig in de race om de titel zijn.

15.54 uur: GOAL SC HEERENVEEN – FC UTRECHT 2-0
SC Heerenveen mag door de standen op de andere velden gaan denken aan het behalen van de vierde plaats en daarmee directe kwalificatie voor de voorrondes van de Europa league. Heerenveen doet zelf wat het moet doen en neemt verder afstand van FC Utrecht. Alfred Finnbogason behoudt het overzicht en bedient Hakim Ziyech, die scoort.

15.52 uur: GOAL LIVERPOOL – CHELSEA 0-1
Demba Ba geeft de titelhoop van Liverpool een flinke tik. Nadat uitgerekend clubicoon Steven Gerrard in de fout gaat, schiet de Senegalese spits de bal koelbloedig langs doelman Simon Mignolet.

15.50 uur: GOAL PEC ZWOLLE – PSV 1-1
Mustafa Saymak mag de bal geheel vrijstaand aannemen in het strafschopgebied van PSV en daar weet de aanvallende middenvelder wel raad mee: 1-1.

15.50 uur: EINDSTAND FC SOCHAUX – PARIS SAINT-GERMAIN 1-1
Thiago Silva maakt met een eigen doelpunt de voorsprong van Paris Saint-Germain ongedaan. Hierdoor moet het elftal van rechtsback Gregory van der Wiel het kampioensfeest minimaal uitstellen tot 7 mei.

15.45 uur: GOAL RODA JC KERKRADE - FC GRONINGEN 1-2
De aanhang van Roda JC Kerkrade juicht vanwege de 1-4 tussenstand bij NEC - FC Twente, maar krijgt zelf ook een klap te verwerken. Filip Kostic maakt 1-2.

15.44 uur: GOAL NEC - FC TWENTE 1-4
Wat zat er in de thee bij NEC? Binnen een kwartier krijgt de nummer zeventien drie doelpunten tegen. Opnieuw is Dusan Tadic de doelpuntenmaker aan de kant bij FC Twente.

15.43 uur: GOAL VITESSE – GO AHEAD EAGLES 0-2
Jarchinio Antonia verdubbelt na tien minuten in de tweede helft de score, waardoor de zorgen voor Vitesse alleen maar toenemen.

15.42 uur: GOAL NEC - FC TWENTE 1-3
Het gaat snel in Nijmegen, want kort na de 1-2 maakt Dusan Tadic het derde doelpunt namens de Tukkers.

15.41 uur: GOAL NEC - FC TWENTE 1-2
Met een schitterend schot van afstand zet Wout Brama de bezoekers op voorsprong.

15.39 uur: GOAL RODA JC KERKRADE - FC GRONINGEN 1-1
Vanuit het niets komt FC Groningen op gelijke hoogte. Na een mooie pass van Tjaronn Chery rondt Richairo Zivkovic koel af.

15.36 uur: GOAL FEYENOORD - SC CAMBUUR 2-1
Tonny Vilhena herstelt de voorsprong van Feyenoord door knap raak te koppen uit een corner van Ruud Vormer. Even daarvoor was Graziano Pellè al dicht bij de 2-1 uit een voorzet van Terence Kongolo, maar toen redde Harm Zeintra. In de rust is Jean-Paul Boëtius overigens Bruno Martins Indi komen vervangen, waardoor Feyenoord weer 4-3-3 speelt.

15.30 uur: AFTRAP FC AUGSBURG – HAMBURGER SV
Hamburger SV is zonder Nederlanders in de basis begonnen aan het uitduel met FC Augsburg, waar aanvoerder Paul Verhaegh wel een basisplaats heeft. Ouasim Bouy zit wel op de bank bij HSV, waar Ola John en de geblesseerde Rafael van der Vaart ontbreken.

15.18 uur: RUSTSTAND NAC BREDA – RKC 1-0
NAC gaat met een minimale voorsprong de rust in. Wanneer de ploeg van trainer Nemanja Gudelj deze stand weet vast te houden speelt NAC ook na dit seizoen in de Eredivisie.

15.17 uur: RUSTSTAND FEYENOORD – SC CAMBUUR 1-1
Feyenoord en SC Cambuur gaan de kleedkamers in met een 1-1 tussenstand door doelpunten van Ruud Vormer en Martijn Barto. Cambuur-trainer Henk de Jong haalde de van Feyenoord gehuurde Elvis Manu al binnen het half uur naar de kant.

15.17 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - AZ 1-0
Door de goal van Mike van Duinen stevent ADO af op een overwinning. Daarmee is de ploeg van trainer Henk Fraser definitief veilig. Of kan AZ-coach Dick Advocaat tegen zijn oude werkgever nog voor een ommekeer zorgen?

15.17 uur: RUSTSTAND VITESSE – GO AHEAD EAGLES 0-1
Rechtstreekse plaatsing voor Europa League-voetbal wordt met deze stand wel erg lastig. De ploeg van trainer Peter Bosz speelt dominant, maar moet wel toezien hoe Marnix Kolder de tot dusver enige treffer van de wedstrijd binnen kopt.  

15.16 uur: RUSTSTAND NEC - FC TWENTE 1-1
Halverwege staat het gelijk bij het duel tussen NEC en FC Twente. De thuisploeg begint goed en komt al na twee minuten op voorsprong via Geoffrey Castillion, maar laat FC Twente terug in de wedstrijd komen. Na een klein half uur maakte Kyle Ebecilio gelijk. NEC kan een overwinning goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

15.16 uur: RUSTSTAND RODA JC KERKRADE - FC GRONINGEN 1-0
Hekkensluiter Roda JC Kerkrade staat halverwege met 1-0 voor tegen FC Groningen, dat via Hans Hateboer een handje helpt. De verdediger maakt in de derde minuut een eigen doelpunt, waarmee hij voor de voorsprong van de Limburgers bij rust zorgt.

15.16 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN – FC UTRECHT 1-0
Thuisduels van SC Heerenveen zorgden dit seizoen voor veel spektakel, maar tegen FC Utrecht blijft het voor rust bij één doelpunt. Marten de Roon haalde verwoestend uit en zorgt daarmee voor de voorsprong van Heerenveen.

15.17 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE – PSV 0-1
PSV staat bij rust op een 1-0 voorsprong bij bekerwinnaar PEC Zwolle, dankzij een doelpunt van Jürgen Locadia.

15.15 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO - AJAX 1-1
Twee schitterende vrije trappen zorgen voor een gelijke stand. Als het zo blijft hebben beide clubs wat ze willen: Ajax is dan kampioen en Heracles  zeker van handhaving. Gaan de ploegen er nog voor na rust?

15.12 uur: GOAL FEYENOORD – SC CAMBUUR 1-1
Hoewel Feyenoord met vijf verdedigers speelt krijgt SC Cambuur bij een tegenstoot alle ruimte. Martijn Barto tikt een voorzet van Jody Lukoki langs doelman Kostas Lamprou. De Leeuwarders krijgen loon naar werken tegen de slordige thuisploeg.

15.10 uur: GOAL SC HEERENVEEN – FC UTRECHT 1-0
Marten de Roon haalt van twintig meter verwoestend uit en laat daarmee FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter kansloos.

Ajax viert de openingstreffer van Lasse Schöne. Inmiddels staat het alweer 1-1 in Almelo.
Ajax viert de openingstreffer van Lasse Schöne. Inmiddels staat het alweer 1-1 in Almelo.

15.06 uur: GOAL NAC BREDA – RKC 1-0
NAC komt na ruim een half uur op voorsprong dankzij een rake vrije trap van Jordy Buijs. Daarmee is de club uit Breda hard op weg naar een veilige positie in de Eredivisie.

15.05 uur: AFTRAP LIVERPOOL – CHELSEA
Liverpool en Chelsea beginnen aan het mogelijk allesbepalende duel om de Engelse titel. Bij een zege zet Liverpool een volgende stap richting het eerste kampioenschap sinds 1990.
Opstellingen:
Liverpool: Mignolet; Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan; Gerrard, Lucas; Allen, Coutinho, Sterling; Suarez.
Chelsea: Schwarzer; Azpilicueta, Ivanovic, Kalas, Cole; Mikel, Matic, Lampard; Salah, Ba, Schürrle.

15.00 uur: GOAL VITESSE – GO AHEAD EAGLES 0-1
Marnix Kolder opent de score in Arnhem! De fysiek sterke spits kopt de bal snoeihard binnen uit de hoekschop van Jop van der Linden.

14.59 uur: GOAL NEC - FC TWENTE 1-1
Kyle Ebecilio trekt de stand gelijk. De middenvelder staat volledig vrij na een pass van Youness Mokhtar en rondt beheerst af.

14.53 uur: GOAL FEYENOORD – SC CAMBUUR 1-0
Ruud Vormer zet Feyenoord met een laag schot op een 1-0 voorsprong na een korte combinatie met Graziano Pellè. Kort daarvoor raakte Mohamed El Makrini met een voorzet de paal. Feyenoord-doelman Kostas Lamprou kon niks uitrichten tegen die dwarrelbal. Feyenoord ligt op koers voor de voorronden van de Champions League.

14.52 uur: GOAL HERACLES ALMELO - AJAX 1-1
Simon Cziommer volgt het voorbeeld van Schöne en krult op wonderschone wijze de 1-1 binnen uit een vrije trap. Ajax is nog wel steeds virtueel kampioen.

Doelpuntenmaker Simon Cziommer duelleert met Davy Klaassen. Lasse Schöne, maker van de 0-1, kijkt op de achtergrond toe.
Doelpuntenmaker Simon Cziommer duelleert met Davy Klaassen. Lasse Schöne, maker van de 0-1, kijkt op de achtergrond toe.

14.51 uur: GOAL PEC ZWOLLE – PSV 0-1
PSV komt op voorsprong bij bekerwinnaar PEC Zwolle. Na een voorzet van Abel Tamata schiet Jürgen Locadia in twee instanties de bal langs doelman Diederik Boer.

14.51 uur: GOAL ADO DEN HAAG - AZ 1-0
Mike van Duinen opent de score uit een rebound. Als ADO zo door gaat is de ploeg veilig.

14.47 uur: RUSTSTAND FC SOCHAUX – PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
Paris Saint-Germain stevent af op het kampioenschap, dankzij een doelpunt van Edison Cavani. Bij een zege kan PSG de landstitel gaan vieren.

14.44 uur: FEYENOORD - SC CAMBUUR
Ronald Koeman krijgt een staande ovatie van het thuispubliek in zijn laatste thuiswedstrijd als trainer van Feyenoord. Ondertussen doen Graziano Pellè en Daryl Janmaat de eerste pogingen op doel.

14.41 uur: GOAL HERACLES ALMELO - AJAX 0-1
De titel is nu wel heel dichtbij voor Ajax! Lasse Schöne kogelt een vrije trap in het doel. Dat de bal via de onderkant van de lat in het doel verdwijnt zorgt voor extra cachet. Heracles moet nu twee keer scoren om een titelfeest van Ajax te voorkomen.

Kolbeinn Sigthórsson in actie voor Ajax op het kunstgras van Heracles Almelo,
Kolbeinn Sigthórsson in actie voor Ajax op het kunstgras van Heracles Almelo,

14.32 uur: GOAL RODA JC KERKRADE – FC GRONINGEN 1-0
Ook Roda JC komt op voorsprong door een eigen goal van FC Groningen-rechtsback Hans Hateboer, die de bal wel heel koelbloedig wil terugspelen op zijn eigen doelman.

14.31 uur: GOAL NEC – FC TWENTE 1-0
Al na een minuut kunnen de supporters in Nijmegen juichen! Geoffrey Castillion geeft NEC hoop op handhaving door FC Twente al na een minuut op achterstand te zetten.

14.30 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO - AJAX
In het Polman Stadion beginnen Heracles Almelo aan hun 33ste wedstrijd van het seizoen. De bezoekers hebben aan een gelijkspel genoeg om zich voor de vierde keer op rij tot landskampioen te kronen.
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Streutker, Koenders, Davidson; Quansah, Cziommer, Bel Hassani; Rosheuvel, Uth en Paljic.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; De Sa, Sigthórsson en Schöne.

14.30 uur: AFTRAP FEYENOORD - SC CAMBUUR
Ook in De Kuip rolt de bal. Ronald Koeman hoopt in zijn laatste wedstrijd als trainer van Feyenoord de tweede plaats veilig te stellen.
Opstellingen:
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Kongolo; Clasie, Vilhena, Vormer; Schaken en Pellè.
SC Cambuur: Zeinstra; Droste, Leeuwin, Dijkstra, Bijker; Bakker, El Makrini, Van Moorsel; Lukoki, Barto en Manu.

14.30 uur: AFTRAP NEC - FC TWENTE
In Nijmegen hoopt NEC thuis tegen FC Twente goede zaken te doen in de strijd tegen degradatie. FC Twente is al nagenoeg zeker van Europees voetbal komend seizoen.
Opstellingen:
NEC: Gentenaar; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy; Pálsson, Rieks, Conboy; Jantscher, Higdon en Castillion.
FC Twente: Marsman; Rosales, Bjelland, Martina, Schilder; Brama, Ebecilio, Tadic; Promes, Castaignos en Mokhtar.

14.30 uur: AFTRAP VITESSE – GO AHEAD EAGLES
Weinig verrassende namen aan de kant van Vitesse. Alleen in de voorste linie een wijziging ten opzichte van het uitduel met SC Cambuur (4-3 nederlaag). Mike Havenaar vervangt Renato Ibarra, waardoor centrumspits Bertrand Traore naar de linkerflank verkast. Ook trainer Foeke Booy voert één wijziging door. Jarchinio Antonio keert terug in de basis bij Go Ahead Eagles, waardoor Joey Godee weer plaats neemt op de reservebank. Eigenaar Alexander Chigirinskiy is voor de tweede keer in zijn leven bij een wedstrijd van Vitesse aanwezig.
Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Labyad; Atsu, Havenaar, Traoré.
Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Haps; Falkenburg, Overgoor, Turuc; Antonia, Kolder, Houtkoop.

14.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE - PSV
Een week na de winst van de KNVB-beker krijgt PEC Zwolle bezoek van PSV, dat nog niet zeker is van rechtsreekse plaatsing voor Europees voetbal.
Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer; Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum; Klich, Mokotjo; Saymak, Drost, Thomas; Fernandez.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Tamata; Wijnaldum, Park, Hendrix; Ruiz, Locadia en Depay.

14.30 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN – FC UTRECHT
Trainer Marco van Basten wil zijn samenwerking met SC Heerenveen afsluiten met Europees voetbal. De play-offs zijn al zeker, maar zelfs een plaats bij de eerste vier en dus rechtstreekse plaatsing voor de Europa League is nog mogelijk. In dat geval zijn de Friezen wel afhankelijk van nummer drie Vitesse (drie punten voorsprong) en nummer vier PSV (twee punten) en moet FC Utrecht verslagen worden.
Opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken; Van Anholt, Van den Berg, De Roon; Basacikoglu, Finnbogason, Sinkgraven.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Delpierre, Heerings, Bulthuis; Sarota, Diemers, Toornstra, Oar; Mulenga, De Ridder.

14.30 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG - AZ
Voor ADO Den Haag en AZ staat er weinig meer op het spel tijdens de voorlaatste wedstrijd in de Eredivisie.
Opstellingen:
ADO Den Haag: Zwinkels; Zuiverloon, Bakker, Beugelsdijk, Meijers; Malone, Holla, Alberg; Schet, Kramer, Van Duinen.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Elm; Berghuis, Jóhannsson, Beerens.

14.30 uur: AFTRAP RODA JC KERKRADE - FC GRONINGEN
Roda JC Kerkrade moet met nog twee duels te gaan drie punten goedmaken op NEC om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Trainer Jon Dahl Tomasson stuurt een aanvallende opstelling het veld in.
Opstellingen:
Roda JC Kerkrade: Kurto; Letschert, Biemans, Ramos, van Peppen; Hupperts, Fledderus, De Beule, Höcher; Powel en Németh.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Van der Velden, Zivkovic en Kostic. 14.30 uur:

14.30 uur: AFTRAP NAC BREDA – RKC WAALWIJK
RKC vecht voor de laatste kansen om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Tegenstander NAC kan zich in eigen huis veilig spelen wanneer de Waalwijkers worden verslagen. Gebeurt dat niet, wacht beide ploegen volgende week zaterdag een zeer spannend competitieslot.
Opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Swerts, Drost, Buijs, Van der Weg; Matic, Kwakman, Bodor; Hooi, Poepon, Verbeek.
RKC Waalwijk: Van Dijk; Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux; Sno, Jungschläger, Duits; Castelen, Joachim, De Ridder.

14.25 uur: GOAL FC SOCHEAUX - PARIS SAINT-GERMAIN 0-1
Edinson Cavani opent na 25 minuten de score namens Paris Saint-Germain.

14.05 uur: OPSTELLINGEN LIVERPOOL – CHELSEA
Een opvallende keuze van manager Brendan Rodgers in de opstelling van Liverpool. In het cruciale thuisduel met Chelsea kiest hij ervoor om Daniel Sturridge op de bank te zetten. Daarmee kiest Rodgers ervoor om aan het elftal vast te houden dat met 3-2 bij Norwich City won. Destijds was Sturridge geblesseerd.

Chelsea heeft er niet voor gekozen om een volledig B-team het veld in te sturen, zoals vooraf gesuggereerd werd. Opvallend is wel dat voormalig Vitesse-speler Tomas Kalas zijn Premier League-debuut maakt in het centrum van de defensie.
Opstellingen:
Liverpool: Mignolet;  Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan; Gerrard, Allen, Lucas, Coutinho; Sterling en Suarez.
Chelsea: Schwarzer; Azpilicueta, Ivanovic, Kalas, Cole; Mikel, Matic; Salah Lampard Schurrle; Ba.

14.00 uur: AFTRAP FC SOCHAUX - PARIS SAINT-GERMAIN
In het mogelijke kampioenduel van Paris Saint-Germain op bezoek bij FC Sochaux is Gregory van der Wiel als rechtsback basisspeler. PSG heeft een overwinning nodig om zich van de titel te verzekeren.

Strenge veiligheidscontroles in Almelo? De thuisclub wil koste wat kost een scenario als bij de bekerfinale voorkomen.
Strenge veiligheidscontroles in Almelo? De thuisclub wil koste wat kost een scenario als bij de bekerfinale voorkomen.
Gertjan Verbeek is een van de toeschouwers vanmiddag in Almelo. Gaat hij de titel van Ajax aanschouwen?
Gertjan Verbeek is een van de toeschouwers vanmiddag in Almelo. Gaat hij de titel van Ajax aanschouwen?

13.31 uur: OPSTELLING FEYENOORD - SC CAMBUUR
Ook de opstelling van Feyenoord is bekend. Opvallend: Kostas Lamprou vervangt op het laatste moment Erwin Mulder, die met fysieke ongemakken (schouderblessure) kampt. Trainer Ronald Koeman stuurt opnieuw een 5-3-2-opstelling het veld in. Ruud Vormer is middenvelder als vervanger van de geschorste Lex Immers en Ruben Schaken vormt het aanvalsduo met Graziano Pellè. Jean-Paul Boëtius zit op de bank.
Opstelling Feyenoord:
Lamprou; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Kongolo; Clasie, Vilhena, Vormer; Schaken en Pellè.

13.29 uur: OPSTELLINGEN PEC ZWOLLE - PSV
Interim-trainer Ernest Faber heeft twee opvallende keuzes gemaakt in zijn opstelling voor de uitwedstrijd tegen PSV. Hij kiest voor Abel Tamata als de vervanger van de geblesseerde linksback Jetro Willems. Daarnaast neemt verdediger Jorrit Hendrix plaats op het middenveld, net als Ji-Sung Park. Tegen Feyenoord (2-0 verlies) speelden Oscar Hiljemark en Adam Maher nog.
De opstelling:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Tamata; Wijnaldum, Park, Hendrix; Ruiz, Locadia en Depay.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen toont de kampioensschaal.
Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen toont de kampioensschaal.

13.20 uur: OPSTELLINGEN HERACLES ALMELO - AJAX
In het mogelijke kampioensduel bij Heracles Almelo voert Ajax-trainer ten opzichte van het bekerdebacle tegen PEC Zwolle drie wijzingen door. Jasper Cillessen keert ten koste van Kenneth Vermeer terug onder de lat. Joël Veltman, die in de bekerfinale nog geschorst was, neemt de plaats van de geblesseerde Niklas Moisander in. In de voorhoede is rechtsbuiten Lesly de Sa de vervanger van Bojan Krkic, waardoor Kolbeinn Sigthórsson naar de punt van de aanval verhuist en Lasse Schöne linksbuiten wordt.
Opstelling:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; De Sa, Sigthórsson en Schöne.

Ajax arriveert bij het stadion.
Ajax arriveert bij het stadion.

13.15 uur: HERACLES AlMELO - AJAX
KNVB-directeur Bert van Oostveen is dit seizoen al voor de derde keer op rij met de kampioensschaal. Kan hij hem vandaag wel uitreiken, of moet hij volgende week met twee schalen op pad? Ajax heeft in Almelo een punt nodig om kampioen te worden.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.