Kaká luistert debuut op met treffer, Villa komt goed weg

Kaká heeft zijn nieuwe werkgever bij zijn debuut aan een punt geholpen tegen New York City FC. De wedstrijd tegen New York City FC eindigde in 1-1 door een late goal van de middenvelder van Orlando City SC. Beide clubs debuteerden in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).

De Braziliaanse middenvelder maakte in de 91ste minuut, met een van richting veranderde vrije trap, de gelijkmaker (1-1). In de 76ste minuut had de Noor Mikkel Diskerud de ploeg uit New York op voorsprong gezet.

Niet lang daarna kreeg Aurélien Collin, verdediger van de thuisploeg, een directe rode kaart voorgehouden na een spijkerharde overtreding op David Villa de spits van New York City. De Spanjaard had geluk dat hij bij de sliding met gestrekt been geen (zware) blessure opliep.

Orlando City SC en New York City FC zijn beide nieuwkomers in de MLS. Het gelijkspel was het debuut van beide ploegen op het hoogste Amerikaanse profniveau.

De MLS is afgelopen weekend van start gegaan. Het leek erop dat de competitiestart zou moeten worden uitgesteld door een spelersstaking, maar deze werd op het laatste moment afgeblazen. De competitie en spelersvakbond kwamen vorige week tot een nieuw cao-akkoord.