Kadioglu schaamt zich: 'Leek wel een FIFA-spelletje'

Zijn zeer fraaie lob was de vlag op de modderschuit bij NEC. Na de 1-5 nederlaag tegen Ajax kwam het stoom uit de oren bij Ferdi Kadioglu.

'Het was niet best, ik schaamde me om op het veld te lopen. Het leek wel een FIFA-spelletje, ze konden zo door onze verdediging lopen', sprak Kadioglu na afloop tegen FOX Sports. 'Na de 1-3 had ik weer een beetje hoop, maar na de 1-4 werd het heel lastig. Als we zo doorgaan, wordt het moeilijk de nacompetitie te ontlopen. Er moet iets veranderen hier.'

Kadioglu maakte als invaller zijn opwachting tegen Ajax. 'De trainer vindt dat ik nog niet elke wedstrijd negentig minuten aankan. Of het goed gaat komen? Ik heb er nog steeds vertrouwen in. Elke wedstrijd moeten we blijven knokken, we moeten een keer het eerste doelpunt maken.'

NEC-trainer Peter Hyballa houdt ook de moed erin, de tiende nederlaag in elf duels ten spijt. 'Ik denk niet aan de nacompetitie, ik ben met de volgende wedstrijd tegen FC Twente bezig. Of ik in de spiegel kijk? Jazeker. Ik kijk in de spiegel en we halen het. Wij degraderen niet.' Hyballa moest ook ingaan op de vraag of hij vreest voor een ontslag. 'Ik snap dat deze vraag wordt gesteld, maar die moet je niet aan mij stellen. Dat is een beslissing van de club. Als ze dat willen doen, moeten ze dat zeggen. Anders ga ik me volle bak richten op FC Twente.'

Tegen Ajax was NEC al snel aan een verloren missie bezig. 'Het liep niet bepaald volgens het draaiboek dat we ons gewenst hadden (….) Het ging eigenlijk heel gemakkelijk bij Ajax. Na de 0-2 kwam er heel veel frustratie in de ploeg. In de tweede helft was er nog een kleine fase met heel veel agressiviteit bij ons, maar al met al was het te weinig.'