Kadioglu behoedt NEC weer voor nederlaag

De terugkeer van trainer Ernest Faber in De Goffert is uitgelopen op een teleurstelling. Ferdi Kadioglu zorgde opnieuw voor de opluchting bij NEC (1-1).

In de tweede helft kwam er meer vuur in de wedstrijd, die voor rust werd gekenmerkt door controle en een minimum aan kansen. De mogelijkheden voor Simon Tibbling (FC Groningen) en Mohamed Rayhi (NEC) waren de schaarse hoogtepunten van de slaapverwekkende eerste 45 minuten in De Goffert.

Faber, die afgelopen zomer NEC voor FC Groningen verruilde, maakte in de 71ste minuut duidelijk dat hij geen genoegen wilde nemen met een doelpuntloos gelijkspel. De entree van spits Alexander Sørloth ten koste van middenvelder Albert Rusnák gaf inzicht in de intenties van de FC Groningen-trainer.

Acht minuten later kwam de beloning voor de durf. Een minuut nadat scheidsrechter Ed Janssen na overleg met zijn assistent de 1-0 van Dario Dumic had afgekeurd, gleed Tom van Weert de bal knap binnen na een voorzet van Yoëll van Nieff. Maar het was niet genoeg voor de eerste Groningse uitzege sinds half september. De zeventienjarige Kadioglu stak er een stokje voor.

De Nijmeegse belofte, die in de tweede helft zijn opwachting maakte, herhaalde zijn kunststukje van vorige week tegen FC Utrecht. Ook toen tekende de middenvelder voor de 1-1 namens NEC. En ook nu bepaalde hij daarmee de eindstand. De twee clubs schieten weinig op met het gelijkspel. FC Groningen en NEC blijven steken in het rechterrijtje.