FC Groningen doet niets met tsunami aan corners

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. NEC fungeert zaterdagavond als gastheer van FC Groningen.

FC Groningen doet niets met tsunami aan corners
Speelronde: 12
Aftrap: zaterdag 5 november, 19.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• NEC stond na elf speelrondes op de twaalfde plaats, met slechts drie punten meer dan hekkensluiter Roda JC Kerkrade. De voorsprong van FC Groningen op de rode lantaarndrager is zelfs maar één punt. De noorderlingen boekten tot nu toe slechts twee overwinningen.

• Voor de 29ste keer gaat FC Groningen op bezoek bij NEC in de Eredivisie. De noorderlingen kwamen zes keer als winnaar uit de strijd en moesten elf keer de zege aan NEC laten. Liefst elf keer eindigde het treffen onbeslist.

• FC Groningen maakte tegen geen enkele club honderd competitiegoals. NEC valt waarschijnlijk als eerste deze 'eer' ten deel met tot nu toe 99 tegentreffers tegen de noorderlingen.

• NEC trof in de voorbije vier Eredivisie-wedstrijden doel. Een dergelijke reeks zetten de Nijmegenaren vorig seizoen niet neer. De laatste keer dat NEC in een handvol achtereenvolgende Eredivisie-duels scoorde, was in het seizoen 2013/14.

• In thuisduels laat NEC het initiatief vaak aan de tegenstander. De equipe van coach Peter Hyballa heeft dit seizoen voor eigen publiek gemiddeld slechts 38 procent balbezit. In uitwedstrijden bedraagt het percentage 46.

NEC heeft dit seizoen weinig balbezit.
NEC heeft dit seizoen weinig balbezit.

• NEC komt deze jaargang traag op gang als het gaat om het maken van doelpunten. Slechts één van de negen treffers van de Nijmegenaren kwam tot stand in het eerste half uur, die van Mohamed Rayhi tegen Feyenoord.

• FC Groningen is bezig aan zijn slechtste seizoenstart sinds 2002/03. Destijds had de ploeg pas twee punten verzameld in elf duels. Momenteel staat de teller op negen punten. Veertien jaar geleden handhaafde FC Groningen zich ondanks de dramatische start.

• De noorderlingen kregen dit seizoen al zes treffers om de oren gedurende het laatste kwartier. Geen enkele ploeg presteerde in de eerste elf speelrondes slechter op dit gebied.

• FC Groningen mocht deze jaargang al 76 corners nemen, het hoogste aantal na elf speelrondes op dat van Feyenoord (79) na. Des te opmerkelijker is het dat de noorderlingen slechts eenmaal scoorden uit een hoekschop, Mimoun Mahi tegen FC Twente in de derde speelronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.