Juventus-Napoli, een kraker om je vingers bij af te likken

Reacties

De 25ste speelronde van de Serie A staat volledig in het teken van Juventus - Napoli. VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de kraker tussen de nummers een en twee van de ranglijst.

Juventus-Napoli, een kraker om je vingers bij af te likken

Veertien overwinningen op rij. Geen enkel puntenverlies sinds 31 oktober. Een verpulverd clubrecord. Juventus walst als een bulldozer de hele Serie A plat, maar één obstakel wil maar van geen wijken weten. Dat Napoli ondanks de waanzinnige zegereeks van De Oude Dame nog aan kop gaat van de ranglijst, is een wereldprestatie op zich en heeft de titelkoorts in Zuid-Italië doen losbarsten. Vanavond in Turijn staat de ploeg van succescoach Maurizio Sarri voor de ultieme krachtproef.

Juventus is niet te houden. De club begon de tweede seizoenshelft met zeges op Udinese, AS Roma, Chievo Verona, Genoa en Frosinone. Het lijkt weinig bijzonders voor de recordkampioen van Italië. Maar als je in ogenschouw neemt dat de Bianconeri begin dit seizoen uit diezelfde serie slechts vijf punten haalden, is het een even verbazingwekkende als bewonderenswaardige prestatie. Heel Italië verkneukelde zich in augustus en september om het geploeter van Juventus, maar De Oude Dame heeft korte metten gemaakt met dat leedvermaak. Iedereen kent zijn plek weer.

De defensie is een belangrijke factor in de wederopstanding van Juventus. De afgelopen vijf duels incasseerde de club geen enkel doelpunt. In dat licht kreeg trainer Massimiliano Allegri de afgelopen week twee dramatische berichten. Martín Cáceres scheurde een achillespees af en is het hele seizoen uitgeschakeld, terwijl Giorgio Chiellini door een bovenbeenblessure drie weken mist.

Juventus heeft met pas vijftien tegengoals de beste verdediging van de Serie A; Napoli heeft met 53 doelpunten de productiefste aanval. Het nieuws over het ontbreken van Cáceres en Chiellini is daarom met gejuich ontvangen in Napels. Want Allegri moet nu flink improviseren om Gonzalo Higuaín, Lorenzo Insigne en José Callejón af te stoppen.

Klassieker
Juventus - Napoli heeft alle ingrediënten om een klassieker te worden. De clash tussen noord en zuid, de rijkste regio van Italië tegen de armste. De mondiale topclub met de bomvolle prijzenkast, tegen de trotse underdog die al sinds het tijdperk van Diego Maradona naar succes smacht.

Klinkt zaterdag om half elf het 'Fino alla Fine' in het Juventus Stadium, of krijgen de Napolitanen het thuispubliek stil met hun vreugdelied 'Un Giorno all'Improvviso'? Voor Juventus is alles behalve een zege een nederlaag. Voor Napoli is alles behalve een nederlaag een zege. En daarmee is het publiek de grote winnaar.

Programma
Carpi 12-02
20:45
AS Roma
Empoli 13-02
15:00
Frosinone
Chievo 13-02
18:00
Sassuolo
Juventus 13-02
20:45
Napoli
AC Milan 14-02
12:30
Genoa
Sampdoria 14-02
15:00
Atalanta Bergamo
Udinese 14-02
15:00
Bologna
Palermo 14-02
15:00
Torino
Fiorentina 14-02
20:45
Internazionale
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.