Juventus verrast met keuze voor impopulaire Allegri

Reacties

Massimiliano Allegri is de nieuwe trainer van Juventus. De afgelopen seizoen bij AC Milan ontslagen oefenmeester tekent vanmiddag een contract voor twee seizoenen. Hij wordt om 15.00 uur gepresenteerd.

Juventus verrast met keuze voor impopulaire Allegri

De keuze voor Allegri is verrassend, omdat de 46-jarige oefenmeester wordt gezien als een van de hoofdschuldigen voor het spectaculaire verval van Milan. Zijn komst wordt door een groot deel van de Juventus-aanhang dan ook met scepsis begroet. De hashtag #NoAllegri groeide vanochtend zelfs uit tot wereldwijd trending topic.

Juventus moest totaal onverwacht op zoek naar een nieuwe trainer. Antonio Conte, de coach die de club naar drie opeenvolgende titels leidde, leverde dinsdag uit onvrede over de mogelijkheden bij De Oude Dame namelijk zijn contract in.

De komst van Allegri zorgt voor onzekerheid over de toekomst van sterspeler Andrea Pirlo, die in 2011 bij Milan vertrok mede als gevolg van zijn slechte relatie met de trainer. Allegri oordeelde in dat jaar dat Pirlo zijn beste tijd gehad had, waarna de middenvelder overstapte naar Juventus. Bij De Oude Dame beleefde hij zijn tweede jeugd en werd hij driemaal kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.